Problemstilling: MELDT TIL BARNEVERNET AV SKOLEN? Signer UNDERSKRIFTSKAMPANJE!

Det har blitt opprettet en underskriftkampanje for å synliggjøre og sette fokus på skole, barn med spesielle behov, økt fravær og bekymringsmeldinger til barnevernet. Kampanjen er startet av ei mor til to barn med spesielle tilretteleggingsbehov. Denne problemstillingen er også beklagligvis høyaktuell for foreldre/pårørende med ME-syke barn og unge!

Det syke barn av Edvard Munch

Bakgrunn for underskriftkampanjen:

«GI BARN DEN HJELPEN DE TRENGER I STEDET FOR Å MISTENKELIGGJØRE FORELDRE»

Har du/dere som foreldre opplevd å bli meldt til barnevernet av skolen fordi barnet ikke klarer skolehverdagen grunnet for lite tilrettelegging i undervisningen?

Målet med underskriftskampanjen er å belyse problemet foreldre med barn med spesielle behov har i norske skoler og at dette gjelder mange!.

Dette skjer ofte :

• Barna får ikke den tilretteleggingen på skolen som de har krav på
• Barna har en atferd som ikke blir forstått, mange ganger klarer heller ikke barna å gå på skolen
• Skolen melder foreldrene til barnevernet

Les mer og signer her


Med fokus på ME-syke barn og unge og skolefravær:

Foreldre og pårørende til ME-syke barn og unge har i lengre tid satt denne problemstillingen på agendaen. Sist var det i forbindelse med ME-mammas møte med barneombudet. I bloggposten 28 oktober 2014

ME-mammaene møtte Barneombudet – 2

Viser jeg til følgende saker som ble diskutert jf denne problemstillingen – sitater:

Vi problematiserte at det skal sendes bekymringsmeldinger til barnevernet ved skolefravær uavhengig av årsak til fraværet, og selv om det foreligger «sykemelding» fra lege. Vi mener at barnevernet i større grad bør skille mellom vold- og overgrepsproblematikk, og sykdom/sykelighet.

Selv om ME er en sjelden sykdom (0.2–0.4 %), utgjør ME-diagnosen over 50 % av langtidsfraværet blant skolebarn.Vi mener derfor at denne sykdommen burde være gjenstand for langt større interesse og forståelse enn det vi ser i dag.

Ekstra vanskelig blir det når rådene som gis fra spesialisthelsetjenesten ofte ikke samsvarer med våre erfaringer og gjør barna våre sykere – ikke friskere. Dermed velger mange å avstå fra den foreskrevne behandlingen. (…)

Dette kan dessverre tolkes som å nekte barna behandling, men hvem vil vel utsette barna sine for noe de erfarer at gjør dem sykere?

Hvis man nekter barna behandling, kan man bli meldt til Barnevernet med fare for tvangstiltak som omsorgsovertakelse eller tvangstiltak i psykiatrien. Slike overgrep erfarer vi dessverre at foregår langt oftere enn man skulle tro.

Vi opplever uheldigvis en økende tendens til at ME-syke barns familier meldes til Barnevernet. Vi etterlyser derfor større rom for individuelle vurderinger og forståelse av at helseproblemer ikke nødvendigvis hører hjemme der.

Vår erfaring er at en granskning fra Barnevernet sjelden fører noe positivt med seg for familier med ME-syke barn. Slik systemet fungerer i dag, er det tvert imot en stor og unødvendig tilleggsbelastning for allerede hardt prøvede familier. En del av familiene har ikke bare ett, men flere ME-syke barn og ikke sjelden også en ME-syk forelder. (….)

Når alt kommer til alt så  regelrett overkjøres familiene med ME-syke barn og unge – tiltross for diagnose/utredninger og attester i fra spesialhelsetjeneste- og fastlege, samt de unges egne erfaringer og foreldrenes erfaringer.

Mer om temaene og utfordringene ME-syke barn og unge og deres famile/pårørende står oven for kan du lese på Infobloggen ME-mammas betroelser

Kortlenke til denne bloggposten: http://wp.me/p1wvHk-1rc

***

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..