Danske svært alvorlig ME-syke Karina (24) tvangsinnlagt

Den Danske ME-foreningen har lenge fulgt saken med 24 år gamle Karina, som ble rammet av sykdommen Myalgisk Encefalopati (ME) etter kyssesyken da hun var 16 år. Karina er i dag pleietrengende. Den Danske ME-foreningen kan i en statusoppdatering fortelle at politi og folk fra kommunen kom uanmeldt på døra for å hente Karina for innleggelse tirsdag 12 februar 2013. Karinas mor og pørørende har fått besøksforbud de neste 14 dagene.

ME-foreningen, Danmark melder som følger:

Karina fjernet fra hjemmet. Den 12. februar fjernede politi og ansatte fra kommunen uanmeldt ME-syge Karina Hansen fra hendes bopæl i Holstebro.
Både Karina og hendes mor, der var til stede, modsatte sig hver for sig på det kraftigste fjernelsen. Alligevel blev Karina overført til Hammel Neurocenter.
Karinas mor og pårørende har fået forbud mod at kontakte hende de næste 14 dage.
De informeres nu med en daglig opringning fra en læge på centret, der ikke selv kender til sygdommen, men udtaler at centret arbejder sammen med Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser og deres viden om ME.
Sagen varetages nu af Karinas advokat. ME Foreningen følger sagens videre udvikling og vil her holde medlemmerne orienteret. www.me-foreningen.dk

På ME-syke Helle Nielsen sin blogg «Follow ME in Denmark» kan vi lese litt om Karina (eng text). Mer info er også gitt på ME-foreningens side her.

Det står i statusoppdateringen at Rehabiliteringsklinikken har samarbeid med Århus og Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser. Når det kommer til ME i Danmark ansees sykdommen ME for en pseudo-somatisk eller psykosomatisk lidelse og TERM-modellen med kognitiv terapi og trening er det som skal til for å kurere slike pasienter. Forskningsklinikken er ledet av Per Fink og er englands svar på Simon Wessley, Sharpe, Chandler, White (NICE Guidelines) og norges svar på CATs-modelen og Ulrik Malt, Stubbhaug, NFAs MUPs enhet med Signe Nome Thorvaldsen, Malterud med beklageligvis veldig mange flere i ett ueksotisk ektremistfanatisk nettverk…

Det har lenge vært fryktet at Danske ME-syke Karina kunne komme til å bli tvangsinnlagt – nå har det altså skjedd – og tilstanden til varetektspasienten på Hammel neurocenter antas som svært kritisk med fare for å ikke…. klare…. påkjenningen….

Hva kan vi hjelpe med?

Reklamer

7 kommentarer om “Danske svært alvorlig ME-syke Karina (24) tvangsinnlagt

 1. Tilbaketråkk: Karina (24) tvangsinnlagt. (-det har lenge vært fryktet at Danske ME-syke Karina kunne komme til å bli tvangsinnlagt) «

 2. Maya

  Det er hjerteskjærende lesning. Hvordan skal dette ende!.
  Får frysninger, når jeg leser vilke personer det refereres til i denne historien.
  Er det ingen instans som kan overprøve denne innleggelsen? Man mister jo all tro på rettsikkerheten til oss syke.

 3. Heia Maya og Hopeful 😀
  Ja det er ett grovt overtramp og nei rettssikkerhet har vi ikke om kommuner og leger vurderer situasjonen feilaktig. Danmark er omtrent verre enn i Norge.

  Karina har vært innlagt før på sykehus og forsøkt med aktivitetsterapi. Så ho og familien er kjent hva det kan medføre. denne gang er situsjonen kritisk fordi ho har innsunket til å være helt pleietrengende med ekstrem grad av sensorisk overfølsomhet.

  For oss som har vært i samme tilstand og pårørende som har fulgt sine vet at pasienten blir sykere av forsøk på stimulering, ekstremt sykere av forsøk på aktivisering. så dette kryper under huden på oss nu, mest fordi det er fryktlig vanskelig å vite hva de prøver av «tiltak». Selv medisinering kan ha sterkt negativ effekt om det viser seg om ho har lav tåleevne.

  Fra siste oppdatering i dag kom denne:
  «14.2. 2013 fik Karinas kusine tilladelse til at se Karina et kort øjeblik på Hammel Neurocenter. Karina var ikke i stand til at tale, men kusinen anede et genkendelses smil. Lægefaglige opdateringer kan endnu ikke offentliggøres.»

  Link: http://www.facebook.com/notes/me-foreningen-me-association-denmark/update-on-karina-february-14th-2013-danish-and-english/341271365982967

  Helle Rasmussen sier ytteligere i en kommentar: http://www.facebook.com/notes/me-foreningen-me-association-denmark/update-on-karina-february-14th-2013-danish-and-english/341271365982967?comment_id=38944289&offset=0&total_comments=4

  Ifølge Dansk ME Forenings facebook:
  «Karinas mor oplyste, at familien faktisk endnu ikke har sikre oplysninger om, hvem der står bag Karinas tvangsindlæggelse, dvs. de har kun fået en mundtlig information herom, men har endnu intet på skrift herom.»

  Det har ikke vært oppdatering fra den norske ME-foreningen eller MENiN. Erfarigsmessig så vil jeg kunne påstå at fullstendig stillhet i en så viktig sak, kan tyde på at det muligens foregår noe i kulissene. Vente å se…

  og uansett så håper vi alle å kunne hjelpe, for det kunne likså gjerne skjedd i Norge…

  En hel verden følger nu med hva som skjer med danske Karina og der er kommentarer fra alle verdensHjørner. De aller beste hjertehilsner og tanker går til mor til Karina og familie – om vi e sterkt bekymret, ja og da kan de færreste forstå familien som ikke engang vet hvilken behandling som blir gitt datteren deres.

  ❤ ❤¸.•*»»*•.¸❤❤ ❤¸.•*»»*•.¸❤

 4. Tilbaketråkk: Karina Hansens tvangsindlæggelse på Hammel Neurocenter | ME-blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s