På ME-fronten: Barbara Baumgarten-Austrheim skal slutte som leder av ME/CFS-senteret

I en facebook-oppdatering fra ME-foreningen kommer det frem at Barbara Baumgarten-Austrheim skal slutte som leder av ME/CFS-senteret på Ullevål OUS. Videre står det:

Barbara har gjort en kjempejobb for ME-saken i mange år (ME-senteret ble åpnet i desember 2008, men hun var involvert før dette). Vi kan med hånden på hjerte si at hun har gjort en kjempejobb for ME-saken i mer enn 5 år.

Hun har utarbeidet veiledere for utredning til sykehus og fastleger, holdt mange kurs over hele landet, kjempet saken ovenfor myndighetene og i tillegg har hun gitt god bistand til fastleger som har ønsket mer kunnskap om ME. Hun har også deltatt på flere biomedisinske ME-konferansen for å få økt kompetanse og skaffe internasjonale kontakter. Det vil bli et stort savn når hun slutter som leder for ME/CFS-senteret.

ME-foreningen vet ennå ikke hvem som skal overta etter Barbara, men vi håper det blir en like dyktig og engasjert person.

Barbara Baumgarten-Austrheim er tilsatt som ny kommuneoverlege i Hadsel kommune i Nordland fylke. Hun tiltrer i stillingen 1. januar 2013. Kommunesenteret er i Storkmarksnes (se kartutsnitt). 

På hjemmesiden til Hadsel kommune står det også:

Barbara Baumgarten-Austrheim er bosatt i Oslo. Hun arbeider i dag som seksjonsoverlege for medisinsk klinikk ved Oslo universitetssykehus og som fastlege i Oslo.

Jeg er godt fornøyd med at kommunen får en kommuneoverlege med bred og solid bakgrunn både fra sykehus og kommunehelsetjeneste, sier sektorleder Hans Arne Nordbakk.

***

Vi kan være enige i ME-foreningen her at vi håper at det kommer inn god og dyktig kompetanse på ME i stillingen som ny leder på ME-senteret, med fokus på riktig og god adekvat tilnærming til sykdomsforløp og sykdomsforståelse av sykdommen ME.

Samtidig er vi selvfølgelig glad på vegne av nordlendinger får ekspert-kompetanse på ME, når Barbara fant ut at hun skulle skifte jobb. Hurtigruta har ankomst og kan vel regnes som grei fremkomstmiddel for ME-syke som ønsker å benytte seg av hennes kunnskaper.

Reklamer

4 kommentarer om “På ME-fronten: Barbara Baumgarten-Austrheim skal slutte som leder av ME/CFS-senteret

 1. Hm

  Forstår godt at hun ikke orker å jobbe under så dårlige forhold (på alle områder!!). Er bare synsing fra min side at det er årsaken, men det sier seg vel selv..
  De mangler plass, senger, ansatte, tid til å forske, og PENGER. Pasientene er desperate og legene har ikke resurser til å følge dem opp.. Det er akutt mangel på penger i forhold til hva de trenger for å gjøre en forsvarlig jobb etter min mening.

  Så har vi jo denne krigen mellom de to frontene… ME- senteret og Riksen.. Å ha slike arbeidsforhold fortjener ikke disse legene som har kommet til vårt fagfelt.

  Hvilke konsekvenser har dette for den planlagte Rituximab forskningen? Her snakker vi muligens om mer forsinkelse. Eller at Aker blir droppet helt, og Mella og Fluge går over til sammarbeid med OMI / Andreas Kogelnik?

  Tiden får vise 😉

  1. Heia Hm og velkommen til bloggs 😀

   hmmmm… jeg skal ikke komme unna at det er mistanke om interne stridigheter som kan være årsak. For du sant som du sier i første del av kommentaren din.

   Samtidig som kompetansesenteret legges til OUS og riksen har markert seg vel litt for mye der etter hva jeg kan lese og tolke. Får komme tilbake til det. Its time!

   jeg kan heller ikke huske å ha sett barbara mye i media i det siste, det har vært stille.

   Hvordan det går med prosessen med multisenter-studien i Norge er ukjent. At USA kjører opp med studier gjør de nok antagelig. Har ikke lest noe info eller rykter om det, men det ligger sterkt i kortene.

   Men det kan jo være helt private årsaker til at hun flytter, så… vel vi får vel kanskje høre mer etterhvert så vi får visshet i det.

   😉 Jepp tiden får veldig vise!!

 2. Tror første kommentator har rett her gitt. Barbara har kjempet for ME-pasientene i mange år, og jeg vil ikke være overrasket om det er alt «styret» rundt saken som er i hvertfall en del av historien.

  Du skriver at kompetansesenteret legges til Riksen, når ble dette offentlig? (Hilsen ei som har falt av i svingen…)

 3. bare presiserer – både ME-senteret og riksen tilhører OUS og innehar kompetansesenterets målsetting/rammebetingelser… men riksen står jo på sitt her og formålet blir jo forringet!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s