På ME-fronten: Dagens GULL-kommentar av ME-blogg om VB Wyllers uttalelser om ME-syke barn og unge

Ganske så mange har fått med seg avisartikkelen denne uka om kyssesyke-rammede jenta fra Mo som ble sporadisk frisk etter Live Landmarks besøk. ME-blogg har gitt noen eksempler på hvor galt det faktisk kan gå i ett blogginnlegg hvor forfatteren beretter om to individer som har gått på LP-kurs, ignorert sine symptomer med ekstremisttro på at du er frisk, men symptomene vedvarte og det viste seg å være KREFT!!

Dagens GULL-kommentar:

I avisartikkelen finnes også uttalelser fra barnelege og forskningsansvarlig ved barne- og kvinne klinikken på Rikshospitalet, OUS:

  • Det livet unge i dag lever, er nok en risikofaktor i seg selv, sier lege og forsker Vegard Bruun Wyller.
  • Vi lever i et samfunn som stiller store krav til suksess. Ungdom står overfor en million valg, og ingen forteller dem hvordan de skal prioritere, eller hva som skal til for å lykkes. De skal være tilgjengelige hele tida. Han har forsket på ungdom og ME i en årrekke.
  • Han har møtt mange av ungdommene og sier at de fleste er samvittighetsfulle, arbeidsomme og stiller store krav til seg selv. Flertallet er jenter.
  • At flere og flere barn har ME nå sammenliknet med for 15 år siden, er det ingen tvil om, men hva det kommer av vet vi ikke. Mange tror det har kulturelle årsaker. Det kan være én faktor, men ikke den eneste, sier han.
  • Mye tyder på at ME-pasienters kropp er i en slags konstant alarmberedskap. Det er en feillæring på ubevisst nivå, der de reagerer med kroppslig stress, sier Wyller

ME-blogg: Før jeg tar kvelden har jeg lyst til å reflektere litt over det som Bruun Wyller skriver om unge;

GULL-kommentaren fra ME-blogg kan du lese her

***

Når sant skal sies: Sykdommen ME har trolig en genetisk predisposisjon. Norges befolkning skal også være klar over at denne familien har formidlet sin historie på en slik måte over flere år at det har skapt store press-problemer for andre ME-rammede familier i regionen.

Jeg har selv slekt på samme sted og fikk selvfølgelig en telefon fra min familie for flere år tilbake om at «blabla hørt at blabla – kvakk-kvakk bullshit» og forstår jo nå hvor det kommer i fra.

Jeg hilser tilbake for å si at JEG er ikke den eneste som bærer det X-genet som kan medføre en predisposisjon for ME eller andre neuro-immunologisk sykdommer, sågar kreft!!

Ikke pent sagt, så får ta en ironisk humoristisk vinkling :mrgreen: på dette (siden det ikke er ett reelt valg!):

Rettferd og verdighet for flere generasjoner – intet er uten mål og mening!!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.