Forskningsstudie 30 april 2012: Forhøyet konsentrasjoner av Cu, Se og Mn i skogsarbeidere seropositive for zoonosene Brucella, Borrelia og Rickettsia

Toxicology and Industrial Health International Journal er ett tidsskrift som publiserer forskningsartikler og forskningsstudier innen fagfeltet toksikologi, genetisk og cellulær toksikologi, samt risikoanalyser assosiert med forurenset vann og grunnvann. Tidsskriftet har nylig publisert en studie 30 april 2012 med forskere fra Italia: Abbate, S. et al. (2012) «Serum levels of copper, selenium and manganese in forestry workers testing IgG positive for Brucella, Borrelia, and Rickettsia«.

I abstraktet for forskningsstudien kan vi lese (fritt oversatt):

 Hensikten med studien er å måle endringer serumkonsentrasjonene av spormineralene av kobber (Cu), Selen (Se) og mangan (Mn) hos arbeidere innen skogbruksnæring som er seropositive for IgG for Brucella, Borrelia, og Rickettsia.

 Deltakere: 758 individer, hvor av 560 var menn og 198 var kvinner.

Alle fikk en medisinsk undersøkelse med spesielle hensyn til kliniske manifestasjoner som kan indikere zoonose-smitte. Det ble tatt blodtester fra venøs blod, for undersøkelse av immunisering (viser om tidligere infeksjoner og om B-celler har produsert antistoffer som indikerer infeksjon), samt altså serumkonsentrasjonene av kobber, selen og mangan.

Deltakerne ble inndelt i grupper med hensyn til seropositive prøver på de aktuelle mikroorganismene.

 Resultater: gruppen med seropositiv for Brucella viste statistisk signifikans for kobber (Cu) vs kontrollgruppe, men ikke for mangankonsentrasjonene.

Rickettsia-gruppen viste forhøyete konsentrasjoner av alle tre spormineralene (mikronæringsstoffer). Det ble ikke funnet statistisk signifikans mellom kontrollgruppen sammenlignet med seropositive individer for Borrelia.

Konklusjon: Disse dataene indikerer at både kobber og selen kan ha en betydning i reguleringen av immunresponsene i de tre zoonosene Brucella, Borrelia, og Rickettsia.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s