Blogganbefaling: Jørgen Jelstad om Ampligen-studien

Jørgen Jelstad holder det han lover og har skrevet ett blogginnlegg om Ampligen-studien «Den mystiske medisinen», hvor han redegjør for resultatene av selve studien som ble publisert i PLoS One 14 mars 2012 og om intet mindre – historien bak. Selvfølgelig er den kontroversiell – det handler om sykdommen ME!  «Spørsmålet er om det er en undergruppe som responderer svært godt på medikamentet, mens det muligens er en stor andel som ikke responderer i det hele tatt. Legen Daniel Peterson, som har lang erfaring med Ampligen, mener enkelte pasienter har svært stor nytte av medikamentet, men at det kun er snakk om et mindretall

I innlegget kan vi blant annet lese:

«Spørsmålet er om det er en undergruppe som responderer svært godt på medikamentet, mens det muligens er en stor andel som ikke responderer i det hele tatt. Legen Daniel Peterson, som har lang erfaring med Ampligen, mener enkelte pasienter har svært stor nytte av medikamentet, men at det kun er snakk om et mindretall. Da må førsteprioritet være å finne ut hvorfor noen har dramatisk effekt, og hvem det er – slik at man unngår overbehandling. Med studiene som er gjort så langt, vet man fortsatt ikke hvorfor medikamentet virker.

Det Ampligen-studien helt klart er med på, er å bygge opp under hypotesen om at immunsystemet kan stå sentralt i årsaksmekanismene bak ME/CFS. Resultatene fra Rituximab-studien fra Haukeland, som ble publisert for et halvt år siden, ser ut til å vise større effekt enn Ampligen-studien, og det kan derfor se ut som B-celledeplesjon i immunsystemet er et mer lovende spor enn Ampligen. Samtidig ser det ut som begge medikamententene hos enkelte pasienter fører til tilnærmet tilfriskning, men med påfølgende krasj tilbake til samme sykdomstilstand når medikamentets effekt avtar.»

Les hele blogginnlegget til Jelstad her

5 kommentarer om “Blogganbefaling: Jørgen Jelstad om Ampligen-studien

 1. catalyzator

  Egentlig er det bare trist… tragiskt trist !
  Det finnes behandlinger som ville vært naturlig å forsøke når helsevesenet tross alt ikke har noe adekvat å tilby men isteden velger helsevesenet å la oss gå i uføre helt nytteløst. I det minste kunne vi vært delaktige i å prøve ut medisiner slik at både vi og våre etterfølgerer hadde hatt et steg nærmere å bli friske. Men… NEI … Norske myndigheter tillater ikke at vi skal kunne få den muligheten! Hva i granskauen skal vi med et helsevesen om de ikke er villige til å la oss forsøke ?

  Ja… det var det hjernen gurglet frem akurat nå… takk 😀

  Liker

  1. Jupp!som ho CATA-pus sa!

   Hadde vært mye bedre om vi hadde blitt rammet av en sykdom som vi både kunne gjøre og endog tenke med økning i IQ fra 10 til 20!

   hadde vært mye bedre om vi hadde blitt rammet av en sykdom som vi ikke trengte å forsvare oss mot hver jævli dag kor hen vi går!

   hadde vært mye bedre om vi hadde blitt rammet av en sykdom med ikke korrupte mitokondrier, som streiker uavhengig av lønnsforhhandlinger!

   *kræmt* 🙄 jepp det var visst min hjerne som gurglet akkurat nu……

   Kor lang tid trur du det tar før pasienter får Rituximab i helsevesenet etter den omsider kanskje blir godkjent?

   hmmm… æ håper æ sitter her og vrøler…. tuller som f… ja….

   Liker

   1. ……….. det e faktisk ganske tragisk at dersom de har hatt ett virksomt og effektivt medikament som historien her beretter om – hva er det som holder FDA tilbake…? Vi byner faktisk å ha en del eksempler på det, ikke bare ampligen når det gjelder ME!

    Liker

 2. God dag frue! 🙂

  Leste artikkelen til Jørgen Jelstad. Den var interessant. Tror det er bra for alle å få vite at selv om Rituximab studiene har vist til gode resultater så er det ikke «ta en infusjon og du er frisk». Men hvorfor ikke bare bruke produktet resten av livet hvis det ikke gir bivirkninger? Slik man gjør med andre sykdommer i dag?

  Om det skulle bli konklusjonen så må man gjennom en runde med staten og da vil det regnes på om det er samfunnsøkonomisk lønnsomt å ta dette inn i refusjonsordningen?

  Nå er det torsdag og snart er det vår! 🙂

  Liker

  1. hmmm… frue? Johnny-kjekken 😯 Vel, skuddårsdagen gikk visst mæ hus forbi, men joda det e nu håp igjen om fire år…. :mrgreen: ehh kanskje høre med brukerstøtte om han fortfarende e interressert hihi

   Ja du stiller noen spørsmål her, og de færreste kroniske sykdommer med det vi vet og kan sammenligne med så nei det vil ikke holde med en infusjon og frisk på en-to – tre. faktisk så skal det bli særs interessant å få mere data på bordet om hva de finner videre.

   Æ vet ikke Johnny, men det føles litt som vi står i ett veiskille, en ny era – men fremdeles langt å gå med ett tjukk vegg av motstand. Men når det e sagt så e forskningen i god «drive»………..

   Når du snakker om samfunnsøkonomi og refusjonsordninger så får vi inderlig håpe at de som styrer ser akkurat det… spesielt når det gjelder de unge…

   😀 jakten på en kur Johnny – finnes det noe mer eldgammalt enn det….

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..