Kvakk-Kvakk Agurknytt: Skummet melk som behandlingstiltak

Andreas Skulberg Sr har også skrevet ett brev til redaktøren i Tidsskriftet 6 mars 2012 i forbindelse med redaktørartikkelen til Stine B «Maktskiftet». Skulberg har riktignok ikke noe å utsette på Stine B’s redaktørartikkel, men kommer heller med andre forklaringer og behandlingstiltak for utmattelsessyndrom med tittel «Skummet melk mot utmattelsessyndrom».

Dette er hva Skulberg skriver:

Jeg tillater meg å berømme Stine Bjerkestrands leder i Tidsskriftet nr. 2/2011 med omtale av den massive PR for at kronisk utmattelsessyndrom er en autoimmun lidelse (1).

Jeg har en annen forklaring og en annen behandling å foreslå. Dette er en lidelse som mest rammer aktive mennesker med mye trening. I Bergen ble det en epidemi etter at pasientene fikk en kraftig diaré på grunn av en parasitt i drikkevannet.

Slike diareer gir tap av fosfat, og hos idrettsfolk med lavt fosfatinnhold vil fosfattapet bli så uttalt at det blir en tilstand som minner om den tilstand som man så hos konsentrasjonsleirfangene i Tyskland etter den annen verdenskrig. Mange av disse pasientene døde etter inntak av sjokolade (2), noen som ble innlagt på amerikanske hospital i Tyskland døde av å få glukose intravenøst (3, 4).

Løsningen kom da en gammel indisk lege anbefalte at man skulle gi skummet melk til pasientene. For å stadfeste diagnosen fosfatmangel må man bestemme fosfor i blodprøver, men jeg vil anbefale at man følger den indiske legen og gir pasientene skummetmelk som eneste drikke i noen dager. Behandlingen er helt ufarlig, enkel og billig.

Jeg tviler ikke på at autoimmun behandling kan være effektiv mot kronisk utmattelsessyndrom (5). Sterke medikamenter kan gi henfall av celler med frigjøring av fosfat.

***

Kommentar:

La oss se litt på hva senior Skulberg sier i sitt brev til redaktøren…

«Dette er en lidelse som mest rammer aktive mennesker med mye trening»

Nei, ME kan ramme helt normale mennesker med ett helt vanlig normalt aktivt liv.

Skulberg anbefaler skummet melk: «-  jeg vil anbefale at man følger den indiske legen og gir pasientene skummetmelk som eneste drikke i noen dager. Behandlingen er helt ufarlig, enkel og billig»

Mange ME-pasienter har intoleranse for melkeprodukter av to grunner. Laktoseintoleranse og problemer med casein, noe som for mange faktisk medfører diare. En generell anbefaling er å unngå melkeprodukter.

At ME-pasienter kan ha tap av fosfor (P)/fosfat  kan ikke utelukkes.

Skulbergs forklaringer:

* Tap av fosfat

* Rituximab kan ha effekt da den frigjør fosfat ved celledød.

Vi legger jo selvfølgelig merke til at Skulberg sammenligner ME-pasienter «om den tilstand som man så hos konsentrasjonsleirfangene under krigen», noe som kan stemme da det kan forekomme hyppig diare, svelgproblemer hos den syke, malabsopsjon i tarm mm og ikke feiltolker ME-pasienter som anoreksia (noe spesielt unge jenter feilaktig blir feildiagnostisert for) ved vekttap.

*

Kvakk-Kvakk: Kjapt, trygt og billig? Noen som melder seg frivillig?

Reklamer

6 kommentarer om “Kvakk-Kvakk Agurknytt: Skummet melk som behandlingstiltak

 1. Morsomste agurken jeg har lest på lang tid 😆
  Men uansett så er det jo rart at ikke vi har blitt friske for lenge siden da ifølge hans fosforargument for de aller fleste av oss inntar ett eller flere kostilskudd som inneholder blandt annet Phosphorus (Potassium Phosphate) iallfall vi som følges opp av LHK / SMS.

  1. 😀 hehe ja ikke sant. helbredelse på en-to-tre volla :mrgreen:

   ja det mangler da ikke på gode forslag og foklaringer nei…

   😀

 2. Diva

  Kvakk-kvakk! Her skulle jeg limt inn bilde av en and. 😀

  Jeg har jo knapt drukket et glass skummet melk i mitt liv, så det er heeelt sikkert der problemet ligger. Godt det er mandag i morgen, da skal jeg løpe på butikken og drikke meg frisk på tre dager!

 3. catalyzator

  Ta en tur innom me-behandling.com
  Er akurat ei jente der som har blitt overtalt av legen sin til
  å prøve dette «melketrikset» og hun ble veldig dårlig.

  1. Heia CAT 😉

   Ja dette passer å skrive en kommentar på twitter med referanse til Tidsskriftet!

   Så ingen andre eksperimentelle fastleger får noen «sykt» lure ideer etter å ha lest noe på nett som ikke stemmer overens med pasienters sykdomshistorie og ignorering av hva som faktisk pasienten opplyser om ha dokumentert allergi/intoleranser for.

   En annen sak er at fastleger og andre leger bør være seg bevisst over hvilken makt/autoritet den har ovenfor pasienten – og jeg tviler jeg er den eneste som har sittet på ett legekontor og følt meg «pitteliten».

   I det du slutter med det og tar til motmæle – da e du katogoriesert som en monster-pasient fra hælvete – so be!!

   😉 «ingen-liker-å bli – lurt – kampanje» jepp/jupp på CATs språk vi går sjelden til fastlegen….. (jada noen er heldige med en fornuftig fastlege – så skjærer ikke alle under samme kam her)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s