Fikk ME av influensavaksine

Avisa Fædrelandsvennen, Kristiansand kan 8 mars 2012 fortelle historien om Eiliv Kerlevsen (74) fra Søgne som har fått ME etter vaksinering av svineinfluensavaksine. Kerlevsen stod fram i Fædrelandsvennens helgemagasin God Helg i oktober 2010. Der fortalte han om hvordan livet hans forandret seg totalt i løpet av fire uker etter han tok vaksinen mot svineinfluensa. Professor Nyland tok kontakt med Kerlevsen, har holdt den kontakten og foretatt en rekke undersøkelser.

Videre kan vi lese:

Jeg har nå meldt inn Kerlevsen sammen med ni andre pasienter til Legemiddelverket med mistanke om sammenheng mellom ME og vaksinen, sier Nyland. En av disse er en jente på 14 år, noe som indikerer at ME kan ramme i alle aldre, mens narkolepsien ser ut til å ramme flest under 20 år.

Kerlevsen håpte utmattelsen skulle gå over, eller i hvert fall bedre seg etter hvert. Derfor har han ventet med å kreve erstatning. Nå skjønner han at dette ikke går over, og får hjelp av overlege Jan Jørgensen ved Sørlandet sykehus til å kreve erstatning.

Forferdelig

– Jeg har det helt forferdelig. Vanligvis sover jeg 10-12 timer om dagen, og legger meg 21.30 om kvelden og sover til 08.00 om morgenen. Jeg orker nesten ingenting, sier den tidligere byggmesteren, arbeidsformannen og forskalingssnekkeren. Han hadde gledet seg til en pensjonisttilværelse der han kunne dyrke hobbyen sin som gulvsliper.

– Den gleden fikk jeg ikke, sier han trist.

I tillegg til det enorme behovet for å sove, er ikke humøret som før. Og en forkjølelse han pådro seg for ett år siden, sitter fortsatt. Han lurer på om vaksinen også har rammet immunforsvaret.

Forandring

Overlege Jørgensen er anestesilege og ikke spesialist i nevrologi. Men både som fetter, kamerat og lege sier han følgende:

– Kerlevsen forandret seg fullstendig etter vaksineringen. Fra å være en aktiv og engasjert mann ble han helt passiv, sier Jørgensen.

Og nettopp den forandringen gjør at Nyland mener Kerlevsen vil vinne fram med erstatningskravet.

– Problemet med ME er at den vitenskapelige dokumentasjonen på sykdommen er veldig fersk og dermed lite kjent, og det gjør det vanskelig for personer som frykter de har fått sykdommen å få gjennomslag i helsevesenet, sier Nyland.

Kerlevsen er det perfekte eksempelet på at vaksinen mot svineinfluensa kan føre til ME, sier overlege og professor i nevrologi ved Haukeland sykehus, Harald Nyland, som er en av Norges fremste eksperter på myalgisk encefalopati (ME).


Produsenten av vaksinen Pandemrix, Glaxosmithkline, har erkjent at man kan få narkolepsi, og Norsk pasientskadeerstatning har vedtatt erstatningsansvar for tre pasienter. Fra Sørlandet har 10 pasienter søkt om erstatning for bivirkninger av vaksineringen. Legemiddelverket har fått inn over 5500 meldinger om bivirkninger av vaksinen, og av disse er 1358 nevrologiske symptomer, som ME regnes som.

Har du eller noen du kjenner opplevd bivirkninger av svineinfluensavaksinen? Ta kontakt med journalist Steinar Vindsland på tlf 90870727. Eller send en mail til han på Steinar.Vindsland@fvn.no

 *****

Reklamer

7 kommentarer om “Fikk ME av influensavaksine

 1. Hanne Qvist

  Fint at du tar dette opp. Her i huset var vi så dumme at vi tok vaksinen til tross for ME-diagnose (skyldtes bl. a. at vi på den tiden i hui og hast dro på ferietur til Thailand pga stress fra skole/PPT og barnevernsmelding). Alle tre har opplevd sykdomsforverring siden. Bl. a. har jeg fått nervelammelser i ansiktet og begge barna økte narkolepsilignende søvnplager. Jeg er personlig ikke i tvil om sammenheng med vaksinen, men det er tungt å gjøre noe med.
  Hyggelig at du er tilbake på bloggen!

 2. Hanne, dere var IKKE dumme som tok den! Så mye opphausing og advarsler media klarte å komme med, så forstår jeg godt at de fleste lot seg lure av myndighetene. Selv tok vi den ikke, jeg fulgte magefølelsen min der… angrer jo ikke på det nå!!
  Trist at dere har blitt dårligere alle tre!

  Og historien som du forteller her er trist, veldig trist. Tenk å ha sånne ønsker og håp for pensjonisttilværelsen (mange har jo det) også skal en vaksine, som staten mener ALLE BØR TA , rett og slett ta fra deg livet!! Argh!! Gry blir sint!!

  Takk for at du deler Marit! ❤

 3. Heia Hanne og Gry 😀

  Ja vi er jo kanskje ikke overrasket at det har kommet nye ME-tilfeller, enten som følge av infeksjon eller selve vaksinen. Det var ganske så stor usikkerhet og frustrasjon i ME miljøet om skal eller ikke skal også. Noen valgte og andre lot det være. Uansett er det meget trist at vi hører om nye tilfeller. Naboen hadde påvist positivt svineinfluensa tidlig i utbruddet og regner vel med at vi kan ha blitt eksponert for smitte, så når vaksinen kom var det uansett ikke tema (og nei hadde ikke tatt den uansett).

  Ser avisen følger opp med ny reportasje, så lager innlegg på det. Godt å ha våkne forumbrukere som sprer tips og info 😉

  Kanskje lage en avstemning om hvor mange på MEforumet som har mistanke om ME etter vaksinen? noen innlegg allerede der. og om hvor mange som opplever forverring etter vaksinen, altså en progresjon/forverring av sykdommen?

  Dagens Medisin hadde også i midten av februar en artikkel om innmeldte ME tilfeller: http://www.dagensmedisin.no/nyheter/rapporterer-me-etter-svineinfluenasvaksinen/

  😉 jepp går tregt med skriving i dag oxo, fant ett nytt ord «alz-i-tåkeheimen» :mrgreen:

  Så får vi se da om hvordan de nye ME tilfellene blir behandlet i systemet – kan ikke si at superoptimisme råder dessverre 😦

  *Klæms*

 4. Hei, hei ! 🙂

  Der har vi professor Nyland som jeg har både møtt og snakket med flere ganger. Han er er kjempefin kar. Veldig bra at han kommer på banen med dette. Jeg har også opplevd sykdomsforverring siden jeg tok vaksinen november 2009. Formen har ramlet rett ned i kjelleren og immunsystemet har vært på full alert. Men, kan jeg bevise at det er vaksinen? Betviles. Men hele perioden sett under ett så er tegnene tydelig.

  Fint å se at katta er på banen igjen! 🙂

  1. Heia Johnny og takk for sist ja 😀

   Nyland har vært lenge i gamet og mange har virkelig fått god hjelp av han. kanskje ikke så rart når det er få som vet og igjennkjenner det kliniske sykdomsbildet for ME. Så all ære til den mannen 😀

   trur du har rett i at det kan for din del være vanskelig å bevise sammenheng, mest fordi det kan også være en naturlig del av sykdommen av alle andre faktorer i tillegg. Vi e nu ganske så sårbare, så en belastning avler mer…

   Om æ tar fjoråret så har mitt immunsystem ytteligere aktivisert, men hvorfor e ukjent. hadde utslag på crp (lavt) i begynnelsen av året engang og det kan ha vært nok til å kjøre systemet opp – mer enn det var fra før… og konsekvensfritt e nu iallefall ikke 🙄

   😀 Jepp bedre på nett enn å måtte ligge på sofaen og drive ekstrem enøk. jaja har sofa her også som æ bare kan velte ned i å hvile litt, siden æ må sitte når æ e på nett.

   Nu venter vi på rundskriv…

   😉 Go’ helg!

 5. Hopeful

  Dette er trist. Er glad jeg/vi kjente på magefølelsen og stod rakrygget i avgjørelsen om at vår familie IKKE skulle ta svineinfluensaen – til tross for det all skremselspropaganda og myndighetenes stadige oppfordring om å ta den.

  Håper det er noenlunde greit med deg og dine. Ville bare legge igjen en liten kommentar og «hilse på» før jeg snart skal innta horisontalen i senga…………

  klem

  1. Heia hopeful 😀

   Tja skrekkpropeganda? Helt i starten så ante jo ikke helsemyndighetene verken omfang eller hvor alvorlig viruset ville ramme. Mye info kom ut i fra WHO og andre med oppdatering. inntil vaksinering starta her så hadde jo smitten vært i befolkningen en stund på den ene siden og info om at den ikke rammet så hardt var allerede tilgjengelig.

   Om æ ikke tar helt feil, så trur æ faktisk at fjorårets, ja 2010, influensavaskina var en kombinasjonvaksine (hmm kanskje spørre preben på smittsomt?)

   hehe ja vi har nok lest for mye på nett for en realistisk beslutning og samtidig har kompetent lege til å spørre om råd i tillegg, så godt beskytta ‘tommel opp*

   ja sånn ellers? eldstemann var her i helga og laga ånkli’ mat og synd at æ ikke kan spise så mye før magen er stappfull. Æ e degradert til å slikke kummer nu, så back to basis. han var så forskjøla så det ble smaksprøver underveis. veldig flink har han blitt og blir stolt og gla’ 😀 Tre-retter-middag!

   smitta brukerstøtte så ingen suss å få ‘grumf* og yngstemann med vondt i munnen etter tannregulering og kun jenter og motoriserte dingser på hjernen, som jordebil, atv, crosser og gud gi mæ styrke hihi (ehh… håper han ikke leser)..

   ja en komisk en: Har jo ligget på sofaen og sett film. fant ut at vel får vel se Justin Bieber- never sey never.. har jo bare hørt navnet på artisten, så… da kommer minstemann opp og nekter mammaen sin å se – gikk sogar så langt og prøvde å skru av tv’en, ta fjernkontrollen…. Så forstår jo hvorfor æ bare har hørt en sang som æ gjenkjente – gutter spiller ikke musikken til Justin Bieber!!

   😉 håper dere har det bra oxo, snart vår – satse på litt hagearbeid?

   😀 Go’helg og stor klæm til dæ og dine Hopeful ❤ tusler i seng æ å nu…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.