Med fokus på ME-syke barn og unge: Les historien til «Ronja» på 16 år

Bloggeren Anna-Lena, men bloggen «Et liv og leve» er ett samfunnsengasjert menneske med stort hjerte og mye visdom. Nå har hun vært på hjemmebesøk og snakket med ME-syke «Ronja» som har fått ett friskere liv takket være magefølelse til foreldre som ikke hadde tro på behandlingsopplegget på Rikshospitalet og valgte utredning og behandling på Lillestrøm Helseklinikk.

«Ronja ble syk med ME for 3 år siden. Hun drev mye med ridning og andre aktiviteter. På sommeren var hun meget aktiv i badevannet, mer under vann enn over. Helt plutselig ble hun passiv og orket ikke de ting som hun normalt var veldig glad i å gjøre. Det var noe som ikke stemte. Det tok ikke lang tid før hun begynte å mørkelegge sitt rom. Ikke noe lys fikk komme inn. Når hun begynte på ungdomsskolen på høsten kollapset hun helt og var sengeliggende i flere måneder. Orket knappt å spise og måtte ha hjelp til å gå på do.»

«Hun har drømmer om fremtiden, men velger likevel å fokusere på hva som er idag.»

«Når jeg spør henne hva det er vi skal lære oss av det her, svarer hun, «Takknemmelighet!». Vi skal være takknemmelige for det vi har og hva vi kan. Vi må også forstå at det ikke er mulig for friske å forstå, hvordan det er å leve med ME.»

Nå var Ronja så pass trygg i seg selv at hun så at det ikke fantes nok kompetanse hos psykologen, og derfor avbrøt samtalene. Med god støtte i familjen. Det finns mange andre ME syke barn som ikke er like heldige. Hva med dem?

Les hele bloggposten av Anna-Lena her

*****

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.