Skriftlig spørsmål fra Vigdis Giltun (FrP) til arbeidsministeren 12 januar 2012 – behandlingtid på pleiepenger

Vigdis Giltun (FrP) ønsker svar fra arbeidsministeren på følgende spørsmål: Det skal alltid følge en legeerklæring som bekrefter at søkeren har et sykt barn når det søkes om pleiepenger for en periode. Behandlingen av søknad tar lang tid, og i mange tilfeller overprøver saksbehandlere legens erklæring og avslår søknaden. Mener statsråden at NAV-ansatte har en bedre faglig kompetanse til å vurdere helsetilstanden og behovet for pleiepenger enn legene, og hvorfor er det ikke fastsatt kort behandlingstid for slike saker?

På Stortingets sider retter Giltun spørsmål om pleiepenger 12 januar 2012

Giltun begrunner sitt spørsmål som følger:

Det er mange tilfeller hvor de som søker om pleiepenger opplever at de får avslag på sin søknad. Dette gjelder også i tilfeller hvor legen har bekreftet sykdom hos barnet, hvor situasjonen er midlertidig, og behovet for pleiepenger er akutt.

Når søkeren i tillegg til den vanskelige situasjonen det er å ha et alvorlig sykt barn med stort pleiebehov, må vente 4 måneder på svar fra NAV er det en ekstra belastning.

I de tilfellene hvor foreldre får avslag på sin søknad oppstår et nytt problem. Når de ikke får dekket sin lønn for 4 måneder med pleiepenger vil sannsynligvis heller ikke arbeidsgiver ha denne utgiften. Med andre ord kan de risikere å måtte betale flere månedslønner tilbake til sin arbeidsgiver, noe mange ikke har mulighet til.

Det kan være nødvendig med klarere rettigheter hvor legens faglige vurdering legges til grunn og mindre skjønnsvurderinger, samt rask behandlingstid for å unngå at søkere som får avslag havner i et økonomisk uføre ved at de ikke får dekket lønn i fraværsperioden.

***

Giltun tar opp noen helt essensielle spørsmål vedrørende pleiepenger, syke barn, avslag på pleiepenger og risiko for familier å havne i økonomisk uføre i tillegg.

Mener statsråden at NAV-ansatte har en bedre faglig kompetanse til å vurdere helsetilstanden og behovet for pleiepenger enn legene?

hvorfor er det ikke fastsatt kort behandlingstid for slike saker?

Det kan være nødvendig med klarere rettigheter hvor legens faglige vurdering legges til grunn og mindre skjønnsvurderinger, samt rask behandlingstid for å unngå at søkere som får avslag havner i et økonomisk uføre ved at de ikke får dekket lønn i fraværsperioden.

***

Spørsmål fra Giltun om pleiepenger til syke barn og begrunnelse finner du her

og i mellomtiden venter vi på svaret fra arbeidsministeren!

Ett særs relevant spørsmål i forhold til foreldre/foresatte med ME-syke barn og unge….

*****

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s