Til info 22 desember 2011: Lillestrøm Helseklinikk har begjært seg konkurs

I en melding fra Dr. Mette kan hun berette at det har vært styremøte i Lillestrøm Helseklinikk AS 22 desember 2011 og at det av økonomiske grunner har måttet begjært klinikken konkurs. Pasienter vil få videre oppfølging ved Strømmen Medisinske Senter, hvor de også tar i mot nye pasienter etter hvert. Som pasient og på vegne av pasienter som blir rammet av ME og andre kroniske lidelser er dette en særs trist dag. Legene på Lillestrøm Helseklinikk har opparbeidet seg en unik kompetanse på området og har bidradd til at mange pasienter har fått grundig utredning og forsvarlig adekvat behandling og oppfølging av sin sykdomstilstand.

Jeg vil personlig takke Dr. Mette og alle som jobber på LHK for den innsats og mot de har vist gjennom ett grundig, troverdig og seriøst helsetilbud, når det offentlige har sviktet på en slik brutal måte som de siste måneders nyheter har vist oss. En skal tenke på at det krever ett stort mot og engasjement for å starte seriøs forskning ved siden av pasientbehandling som vil avsløre hva som feiler pasienter rammet av en ME-tilstand. En forskning som skulle fremlegges norske myndigheter og som ville kommet mange mennesker til gode.

I disse tider hvor det snakkes mye om å gi rett diagnose til ME-pasienter, mister vi altså en hel klinikk som har omtrent ikke hatt ferie de siste årene med rett og ønsket kompetanse. Flere pasienter har blitt friske, mange har blitt friskere og kommet seg noe opp og det viktigste – vi har blitt tatt på alvor og møtt med respekt. Det har blitt brukt mye tid på pasientene, jeg vet jo det – for jeg har fått mye tid på legekonsultasjoner. Arbeidsrutinene for utredning er unike og bør være til ettertanke.

Det er fremdeles mye spørsmål som vi ikke har fått svar på og regner med at det kommer mere etter hvert. Uansett hvor vi snur oss, dette er en trist dag….

Melding som følgende:

Idag har jeg som styreleder begjært Lillestrøm helseklinikk AS oppbrudd. Klinikken har hatt en voldsom frafall av pasienter i høst. I tillegg har vi fått lite støtte og håp om offentlige ressurser til blant annet forskning. Nå er det ikke økonomi til å drive lenger.

Pasienter som ønsker videre oppfølgning, og eventuelle nye pasienter vil få tilbud på Strømmen Medisinske Senter av Ingrid Lund og meg.

Som styreleder og daglig leder er dette en trist dag. Det er trist at et slikt tilbud nå faller ifra for ME pasienter. Det er også flere som nå før jul står uten jobb, i tillegg til større verdier som går tapt.

Samtidig er det uten tvil en kompetanse som er bygget opp som vil være med oss videre.

Vi jobber de neste ukene med å få ut mere informasjon og nye hjemmesider opp.

Mette Sophie Johnsgaard

*****

Reklamer

6 kommentarer om “Til info 22 desember 2011: Lillestrøm Helseklinikk har begjært seg konkurs

 1. Tilbaketråkk: Lillestrøm helseklinikk har begjært seg konkurs. « Blogg om ME-Myalgisk Encefalopati

 2. Tolmodig som jeg er så tusler jeg etter min fantastiske lege, Dr.Mette, hvorhen hun går i li og fjell 😆 det blir nok bra med tid og stunder og da lysner det forhåpentligvis i lunder også… Vel… Håper det sendes ut nøye info om adresse og parkering osv… er null kjent i området der uhu 😆 men NÅ har jeg iallfall tippa en ekstra vikinglotto for fremtidshåpet !

  1. Heia CAT 😀

   Trur nok æ følger med på lasset gitt. Må jo ha en lege en stoler på og som har både viten, kunnskap og fornuft.

   Strømmen ligger i området til Lillestrøm, så ta ett google-søk så kommer det opp 😉

   Ja vi får håpe det lysner i lunder 🙂

   Stooor klæm og ha nu en fin fin julaften ❤

 3. Hopeful

  Tusler etter jeg også, det har jeg allerede informert dr. Mette om. Føler meg priviligert som har mulighet til å få videre oppfølging av en lege med så god kompetanse og erfaring. God jul til deg,

  1. Heia Hopeful 😀

   Ja godt de ikke stakk av så langt avgårde, så de kan fortsette å passe på oss. ja vi kommer ikke unna at vi har en komplisert og vanskelig sykdom så slike leger vokser ikke på trær.

   God og hjertelig jul til dæ og dine ❤ stoor og go'klæm

 4. Til Skepsisforumet http://skepsis.no/forum/index.php

  Ang denne kommentaren: http://skepsis.no/forum/index.php/topic,2971.msg44967.html#msg44967

  sitat: «Lillestrøm helseklinikk, har vært en av flere som har stått for prøvetakningene på bakgrunn av studiene som ikke var riktige. Alt om XMRV er nå slettet fra hjemmesidene deres, etter at det ble avslørt at studiene var manipulert. http://www.lillestromhelseklinikk.no/home.php

  Prøvene var svært dyre. Eksakt pris stod ikke på sidene deres. Men en pris fra 5 000 til 20 000 kroner. Disse prøvene har pasientene selv betalt for.

  Siden ME er vanskelig å diagnostisere og man ikke vet helt om årsaken til diagnosen, har mange pasienter blitt lurt , til å ta disse testene.»

  1. det er greit å være skeptisk folks 😉 men for all del sjekk nu opp faktiske informasjoner før dere kasterer dere inn i konspirasjoner uten mål og mening og sannhet.
  2. Fra publikasjonen kom ok det ca ett år før testene ble validerte i USA via VIPdx. I ettertid har det vist seg at regaenser og primere, samt prøveutstyr har vært kontaminerte. kultuvering av retroviruset er en metode som er langvaring og har høyrisiko for kontaminering. dette er første-generasjons-tester.
  3. studiene er ikke manipulert, og det bør vel kanskje sies at dersom det var høy mistanke av kontaminering av testene burde dette ha fremkommet på ett langt tidligere tidspunkt.
  4. Pris: ca 6000,- for co-cultur og ca 3000 for serologi
  5. Ingen pasienter har blitt lurt til å ta disse testene. da nyhetene om at retrovirus kunne være i ME-pasienters kropper, vel da ville en jo vite om du er en av de. Noen ropte hurra og halleluja – uten å i det hele tatt ta i betraktning at retrovirus er ikke som andre virus og behandlingen, evt. måtte gjennom kliniske tester og vel anti-retro-medikamenter er ikke akkurat sukkertøy – spesielt ikke med ME hvor overfølsomhet for legemidler er på kanten av det en selv trodde var mulig. det betyr at dersom det skulle vise seg at retroviruset og behandling skulle innsettes – ville mange pasientr fått NEI pga forsvalighet – men det presiseres ikke på skeptikerbloggen – gjør det vel?
  6. LHK er allmenpraktikere med intigrert medisin, som i praksis betyr å se litt mer utover, feks i forhold til diett, vitamin/mineralmangler, samt stor innsats på immunologi. Når det kommer til retrovirologi, så bør en også være klar over det faktum at LHK ikke er retrovirologer og dermed er avhengig av presis og gode råd fra samarbeidende partnere.
  7. Testingen av gammaretrovirus kom i gang etter ønsker fra pasientene. mange har fra LHK sin side blitt rådet til å vente med testing da den startet for fullt – idag kan de jo si at da sparte de de pengene.
  8. Sjekk opp anbefalingen fra prof Kenny De Meirleir som lovet testing og bli med i studier ved positive prøver – kan ikke se at noen har fått verken gratisk prøver eller såkalt behandling.
  9. Forskningsstudien til LHK: dr mette har bedt om å slette alle retrovirusprøver fra VIPdx (pers.med.). De som har vært i studiene har ikke hatt økonomiske utlegg jf norsk regelverk.

  Ang denne kommentaren: http://skepsis.no/forum/index.php/topic,3312.msg48159.html#msg48159

  sitat: «Lillestrøm Helseklinikk har gjennom noen år spesialisert seg på ME pasienter. Som har betalt for all behandling og prøvetaking av egen lomme. Dyre blodprøver , basert på en falsk studie om MXRV viruset. Der de mente blodprøver ville vise om pasienter hadde dette.

  Dette kan være en årsak til at de mister pasientgrunnalget sitt. :-\ »

  1. LHK er privat og er neppe dyrere enn private klinikker generellt. De fleste prøvene er utført ved norske universitetsssykehus. Noen av prøvene utføres ikke ved disse og da er det opptil pasienten å avgjøre om du vil ta prøve eller ikke. det er ett fordyrende element at frakten omtrent er dyrere enn testen selv.
  2. det mange går rundt og tror er at LHK har samarbeid med De Meirleir. dette samarbeidet og forsending til redlabs (som sluker penger) ble avsluttet våren 2010, da LHK foretrakk å samarbeide med sertifiserte/godkjente laboratorier.
  3. Pasientgrunnlaget ble mest sannsynlig redusert pga usikkerhet om hva som ville være utfallet av helsetilsynets sak.
  4. for personer som lider av IBS har det vist seg effektivt å behandle med antibiotika og probiotika pga av overvekst av patogene bakterier og bygge opp tarmfloraen på nytt. her må det presiseres at det er mange pasienter som ble vurdert for syke til å i det hele tatt starte på den behandlingen, selv så skånsomt som mulig – fordi de var for syke. dette har heller ikke verken kritikerene eller skeptikerene fått med seg.
  5. for mange med fordøyelsesplager har behandling med diett, kosttilskudd, immunstyrkende, antibiotika/probiotika gjort de friske og arbeidsføre – de som har lettere grad av plager, men store nok til at der er funksjonnedsettelser. dette gjelder altså ikke bare ME-pasienter, men en rekke pasienter med kroniske lidelser.

  For IBS-pasienter er dette ett stort tap, og det forskjellsbehandles i forhold til IBD pasienter som får god oppfølging av helsevesenet.

  For ordens skyld: studier er til for av bekrefte/avbekrefte hypoteser – det bør jo dere i skeptiskbloggen vite mye om 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.