Helsedirektoratet med nye sider: Hva står om ME/CFS mon tro?

Forsiden av den nye nettsiden til Helsedirektoratet, som ble lansert i dag 15 desember 2011:

CFS/ME er en kompleks sykdom med ukjent årsak og sykdomsmekanisme. De fleste tilfellene synes å være utløst av en infeksjon, men det er usikkert hva som vedlikeholder sykdomsbildet når den utløsende infeksjonen er leget. Det forskes både nasjonalt og internasjonalt på årsaker og sykdomsmekanismer.

​Det mangler kunnskap om gode og effektive behandlingstilbud til denne pasientgruppen. Det betyr imidlertid ikke at det ikke finnes hjelp. En internasjonal ekspertgruppe har nylig utarbeidet nye diagnosekriterier som skal gi mer presis diagnostikk. CFS/ME er en såkalt utelukkelsesdiagnose hvor andre sykdommer skal være utelukket før man kan få diagnosen. Med bedre diagnostikk kan man også målrette behandling og forskning og på sikt utvikle mer egnede tilbud.

En kartlegging fra Sintef viser at helsepersonell har lite kunnskap om hva som er god omsorg og behandling, og at pasientgruppen derfor ofte får et dårlig tilbud. For å sikre et bedre omsorgs- og behandlingstilbud har Helsedirektoratet sammenstilt forskning og erfaringsbasert kunnskap i et rundskriv.

Husk lenke rundskriv!

***

Nettsiden finner du her

*****

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s