Usikkert om fysisk trening har effekt på aktivitet og deltaking hos barn og unge med nedsett funksjonsevne

Det er usikkert om fysisk trening har effekt på aktivitet og deltaking hos barn og unge med nedsett funksjonsevne. Det viser ein rapport som nyleg er utgjeven frå Kunnskapssenteret 23 november 2011

Åtte systematiske oversikter om kva for effektar fysisk trening har på aktivitet og deltaking hos barn og unge med habiliteringsbehov, er inkludert i rapporten. Med ”aktivitet” forstår vi korleis barnet utfører oppgåver og handlingar mens ”deltaking” er kor engasjert barnet er i ulike livssituasjonar.

Ingen sikre svar
– Det er usikkert om fysisk trening som kondisjonstrening og styrketrening kan bidra til økt aktivitet hos barn og unge med habiliteringsbehov, det vil seie om dei utfører oppgåver betre. Ingen av dei systematiske oversiktene gir gode svar på om fysisk trening i form av leik og sosiale aktivitetar som aktivitetar i vatn og terapiriding, bidrar til at denne gruppa utfører oppgåver betre. Deltaking, og kva slags effektar fysisk trening har på ho, er i liten grad dokumentert, seier Marita Sporstøl Fønhus, forskar ved Kunnskapssenteret.

Lav kvalitet
Kvaliteten på den samla dokumentasjonen er vurdert som lav eller svært lav.

– Det betyr ikkje at fysisk trening ikkje har effekt på aktivitet og deltaking hos barn og unge med habiliteringsbehov, men at det er usikkert om resultata er til å stole på, seier Fønhus.

Les hele publikasjonen: Effekter av fysisk trening hos barn og unge med habiliteringsbehov

***

Barn og unge med ME er ikke inkludert i denne kunnskapsrapporten. Den eneste referansen som er oppgitt og som inngår i undersøkelsen er: Effectiveness of the hydrotherapy in children with chronic encephalopathy no progressive of the childhood: a systematic review.

Denne rapporten taler i grunnen for seg selv og den forskjellsbehandlingen som eksisterer for barn og unge med nedsatt funksjonsevne. Som vi allerede vet er notater og kunnskapssenterets rapporter sterke pådrivere for at gradert treningsterapi inkludert LP er ifølge dette fagmiljøet det eneste dokumenterte behandlingsformen som virker – til tross for stadig flere vitenskapelige studier  viser det motsatte.

Dette til ettertanke og refleksjon!

*****

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s