Nytt fra Lillestrøm Helseklinikk 3 november 2011: Helsetilsynet

Lillestrøm Helseklinikk har på sin nettside kommet med en nyhetsoppdatering 3 november 2011 vedrørende bruk av antibiotika som følger:

Antibiotika bruk på Lillestrøm helseklinikk

I forbindelse med at Helsetilsynet har stilt seg kritisk til vår bruk av antibiotika ser vi oss nødt til å begrense anvendelsen av disse medisinene inntil videre.

Imidlertid mener vi at det kan dokumenteres immunsvikt på mange pasienter vi har behandlet. Dette fører til økt infeksjonstendens som kan behandles med antibiotika. I tillegg kan vi vise til utenlandsk dokumentasjon som bekrefter at det finnes bakterieovervekst i tynntarm som også kan behandles med antibiotika. I tillegg kan mange pasienter med kronisk sykdomsfølelse ha infeksjoner som er vanskelige å finne på blodprøver, men som effektivt kan behandles med antibiotika. Dessverre er vi usikre på om Helsetilsynet vil godta vår dokumentasjon på bruken av antibiotika og må derfor inntil videre følge de nåværende norske retningslinjer for behandling med denne medisinen.

Pasienter som har funn og kliniske tegn på infeksjoner vil bli behandlet som før, og dersom det er usikkerhet omkring behandlingen vil vi vurdere hvert enkelt tilfelle individuelt, eventuelt kontakte spesialister innenfor det offentlige helsevesen for å få bekreftet eller avkreftet om bruken av antibiotika faller innenfor rammene til de norske retningslinjene.

Vi vil fortsette å behandle i henhold til andre behandlingsprotokoller der vi finner det hensiktsmessig og har fortsatt et tilbud til pasienter med utmattelse, sykdomsfølelse, smerter, fordøyelsesplager med mer.

*****

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.