Nytt fra Lillestrøm Helseklinikk 24 oktober 2011: ME/Rituximab-studien

Lillestrøm Helseklinikk har 24 oktober 2011  kommet med sin uttalelse i forbindelse med Fluge og Mellas publisering av Rituximab-studien på ME-pasienter som følger:

Vedrørende Rituximab studien

Vi har med glede sett at publiseringen av ”Rituximab” studien fra Haukeland Universitetssykehus har gitt ME sykdommen et løft i media. Vi har kjent til studien de siste 2 årene og hatt kontakt med Dr Fluge og Dr Mella siden november 2009. Av de mange leger og forskere vi har hatt kontakt med de siste årene er Dr Mella og Dr Fluge uten tvil de med mest tyngde i dette forskningsmiljøet. De er oppriktig interessert i sykdommen ME og ønsker å finne svar på mange spørsmål og årsaksforhold rundt denne kroniske lidelsen.

De siste årene har vi reist både i inn og utland på jakt etter svar på ME gåten. Hittil er rituximab ENESTE medikament vi har sett som kan gi frafall av alle symptomer hos et flertall av pasientene. Dette er et viktig poeng når det gjelder denne sykdommen som er preget av et så komplekst symptombilde.
Samtidig er det viktig å erkjenne at ME pasientgruppen sannsynligvis er en heterogen pasientgruppe, og behovet for objektive markører er stor.

De siste dagene har Lillestrøm helseklinikk blitt overøst med pasienter som ønsker å få rituximab satt hos oss, helst i morgen. Vi har stor forståelse for at pasienter ønsker en behandling som gjør dem friske. Samtidig er det svært viktig å vite at rituximab KUN kan settes som en del av en forskningsprotokoll.

Vi kommer foreløpig ikke til å sette rituximab på våre pasienter. Det ville vært svært ødeleggende for forskningen som er i gang, og som må gjennomføres dersom behandlingen etter hvert skal bli offentlig godkjent.

Det er uklart per i dag om Lillestrøm helseklinikk vil bli inkludert i forskning på rituximab. Slik vi ser det i dag er det viktig at forskerne på Haukeland får ro i det videre forskningsarbeidet.

Legene ved Lillestrøm helseklinikk vil fortsette å utrede og behandle ME pasienter som tidligere. Rituximab studien bekrefter nettopp det vi har hevdet i alle år,  at dette dreier seg om en immunologisk sykdom, sannsynligvis noen med en sterk autoimmun komponent. Vi vil fortsette med behandlinger som vi tror er fornuftige for den enkelte, behandlinger som vi erfarer virker ”støttende” på immunsystemet. Vi er i en dialog med Helsetilsynet vedrørende bruken av antibiotika og vil komme med anbefalninger i forhold til hva vi anser som korrekt behandling i den sammenheng.

*****

Dr. Mette har også gitt en uttalelse i radioprogrammet EKKO 24 oktober 2011:

NRK P2 Ekko – Er ME-gåten løst?

*****

Reklamer

2 kommentarer om “Nytt fra Lillestrøm Helseklinikk 24 oktober 2011: ME/Rituximab-studien

 1. Helm

  Apologies for posting in English.

  MLV viruses infect B cells. MLV viruses will cause autoimmune symptoms. This study supports the human gamma retrovirus hypothesis for ME/cfs.

  1. Hi Helm and welcome to my blog 😀

   Ya there is a hypothesis that if P-MLV/XMRV is infecting human cells – the B-cells i possibly one of the target cells and could also serves as a reservoar. But as we speak we are all aware of that the testing for the human gammaretroviruses is not accurate at present time.

   Fluge and Mella did performe an extensive search for the gammaretrovirus in the blood of the cohort and the results came out negative. and I mean extensive…

   There is several strong hypothesis that B-cells is infected of patogens like EBV for instanse and the immuneresponse will look like and as you indicate cause autoimmune symptoms.

   Further Research is needed to reveal if there is a auto-antibody present and/or the Rituximab effect is due to a modifying respons from removing infectet B-cells and/or a decrease in cytokine-levels/growth factors.

   😉 And ya – we still hope that some will continue devoloping new antibody gamma retrovirus tests, so there is no doubt about if XMRV/P-MLV is present or not in the future.

   😉 good look to y too

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.