ME-pasienter og pårørende mobiliserer etter Bergen Kommune anker Giardia-dommen

Giardiasyke Ingebjørg Høyland (49) hadde fått fullt medhold i retten i sitt krav mot Bergen kommune. Bergen kommune er dømt til å betale erstatning for lidt og fremtidig inntektstap og påførte utgifter i forbindelse med saksøkers Giardiainfeksjon.

Bergen kommune anker dommen

– Den juridiske begrunnelsen for å anke dommen er at Bergen kommune mener tingrettens rettsanvendelse og bevisbedømmelse er uriktig. Høyesterett har i flere avgjørelser fastlagt hvordan ulike bevis skal vektlegges i denne type saker, sier kommuneadvokat Helge Strand.

– Jeg er dypt skuffet og målløs over at de kan gjøre noe sånt. Det eneste gale alle vi Giardia-ofrene har gjort, er å drikke vannet til Bergen kommune og så skal vi få en sånn belastning i etterkant. Jeg mener selvfølgelig at den første dommen var riktig, for det er ingenting annet jeg har fått ME av enn Giardia’en, sier Ingebjørg Høyland.

***

Har ikke de som har blitt langtidssyk etter Giardia-epidemien noen rettigheter?

ME-pasienter og pårørende reagerer kraftig på Bergen kommunes håndtering av saken. Bloggeren Birgitte kan i sitt innlegg “ME-pasienter mobiliserer etter Bergen Kommunes anke i Giardia-dommen” fortelle at lesere har fått åpnet kommentarfeltet for å si sin mening om forskjellsbehandlingen av de Giardia-syke i Bergen.

Er det riktig av kommunen å kjøre advokater på de som ble langtidssyke av Giardia og har levert søknad om erstatning – slik som alle de andre som ble syke? Om man mistet et semester på skolen, fikk man umiddelbart erstatning og slik en formell beklagelse, men om man ikke klarte å bli frisk igjen – så ble man møtt av en mur av advokater..?

Hva har de syke gjort for å fortjene dette?

Om byrådslederen kjemper mot borgerne – hvem er det hun kjemper for da? Og hvorfor?

Mer om dette kan du lese på Birgittes blogg her

Si din mening om saken i bt.no her

*****

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.