Nyheter fra Lillestrøm Helseklinikk 26 september 2011 vedrørende behandling av ME-pasienter

Lillestrøm Helseklinikk har på sin nettside 26 september 2011 meldt følgende om den pågående situasjonen som har oppstått vedrørende behandling av ME rammede og andre med kroniske lidelser.

Nyheter vedrørende behandling av ME pasienter:

Legene ved Lillestrøm helseklinikk har de siste årene behandlet ME pasienter og andre kronisk syke mennesker etter metoder som er både kjente og ukjente i Norge. Samtidig har vi alltid forholdt oss til det vi oppfatter som fornuftige og forsvarlige behandlinger, behandlinger som er anerkjent og akseptert i utlandet.

*
Vi tror fortsatt ME pasienter har en hittil ukjent svikt i immunsystemet, noe vi ser antydninger til ved blodprøveresultater undersøkt ved norske sykehus i samarbeide med norske spesialister. Typisk finner vi et lavt NK celle antall og et overtall av positive antistoffer mot kjente intracellulære infeksjoner. I den forbindelse har vi en relativt god klinisk erfaring med bruken av blant annet immunmodulerende antibiotika på disse pasientene. Om effekten ligger i behandlingen av skjulte infeksjoner som ikke vises på prøver, eller en ren immunmodulerende effekt, eller annet, …er uvisst.
*

Helsetilsynet har stilt spørsmål ved vår bruk av antibiotika. Retningslinjer for bruken av antibiotika i Norge ekskluderer pasienter uten sikre objektive funn selv om pasienten får en klar klinisk bedring av behandlingen. Behandling med antibiotika mot intracellulære infeksjoner, overvekstproblematikk i tynntarm og immunmodulering er ikke tillatt ifølge retningslinjene.

*
På tross av disse retningslinjer ser vi daglig pasienter med effekt av antibiotika gitt av andre leger på sykehus, fastleger, leger i familien, etc. uten at det foreligger objektive funn som antyder infeksjon. Så det er åpenbart at disse retningslinjer for bruk av antibiotika ikke alltid blir fulgt opp i det offentlige helsevesen.

*
Vi støtter en forsiktig bruk og kontrollert anvendelse av antibiotika. Men vi ønsker retningslinjer i lovverket som åpner for anvendelse der dette gir klar klinisk bedring av pasientens helsetilstand. Vi er nå i dialog med Helsetilsynet og håper på en konstruktiv avklaring og tolkning av dagens retningslinjer i lovverket for bruk av antibiotika.

*

Inntil saken er klarlagt vil følgende endringer bli gjennomført: Vi vil kun behandle voksne med antibiotika der det er objektive funn som tyder på infeksjon, eller dersom vi anser det er medisinsk uforsvarlig å IKKE behandle grunnet særdeles god klinisk effekt.

*****

Reklamer

2 kommentarer om “Nyheter fra Lillestrøm Helseklinikk 26 september 2011 vedrørende behandling av ME-pasienter

 1. Hva er objektive funn? Mener det at det Lillestrøm kaller en infeksjon, mener jo ikke Helsevesenet ikke er. Uff jeg skulle starte antibiotikakuren min om 4uker. Håper jeg fortsatt får den..

  1. Hei majmaj og velkommen til bloggs 😀

   Ja kanskje ikke den hyggeligste nyheten vi har fått akkurat nå.

   Objektive funn: Avføringsprøvene vi tar avslører en god del skadelige organismer/patogener/bugs som ikke skal være der. Dette er objektive funn. Enkelte har også intracellulære infeksjoner i blodet som avsløres på serologi via pcr noe som betyr at de er aktiv og at kroppen ikke har klarert infeksjonene. Noen er av bakteriell karakter. Noen har hyppige CRP målinger som viser at de har aktiv bakterieinfeksjon i kroppen.

   Alt dette er målbare funn. serologi sender LHK til st. Olavs eller AHUS, slik at dette er faktisk prøver tatt her hjemme.

   Avføringsprøven sendes til USA og påviser en rekke funn, der i blandt dersom du har for mye Clostridium som er en agressiv bakterie, den påviser også dersom du har magesårbakterien, giardia, cryptosporidium, og overvekst av tarmbakterier som normalt finnes i tarmsystemet men som anses som patogene og skadelige i store populasjoner. Candida påvises også dersom du har denne, samt sporer/egg/nematoder i tarmsystemet.

   Når disse finnes i overvekst og ikke skal være der og kroppen ikke klarer å fjerne disse på egengånd – brukes antibiotika. dette er nødvendig da patogene bakterier i overvekst skiller ut store mengder med toksiner og vi blir syke.

   Når det gjelder LHK så ja de behandler disse funnene, men aldri på pasienter som ikke er i stand til å tåle behandlingen – da må du gå lenge på forberedende tiltak som diett og annet immunstimmulerende tiltak før og dersom en kommer til den behandlingen – dette er behandlingsfilosofien og skiller seg signifikant i fra de heftige behandlingskurene KDM bruker på sine pasienter.

   Det neste er at vi pasienter er ignorert i helsevesenet og mange dukker opp med bakterieinfeksjoner som helsevesenet egentlig skulle ha behandlet etter retningslinjene, men siden vi ikke blir trodd får vi heller ikke den utredningen av infeksjonene som er nødvendig – her bryter ikke LHK retningslinjene for antibiotikabehandling.

   jeg har vært pasient siden april 2009 og har hatt knappe fem delvise kurer – og det hjalp for å bli kvitt overveksten og parasitten. jeg har ikke spist antibiotika siden mars 2010. dette kan neppe kalles mange kurer eller overdrevet bruk.

   Så jeg vet ikke majmaj hva som blir tilfellet i din sak – om du må vente til at det kommer en avklaring og tillatelse fra helsetilsynet vedr. antibiotika-bruk – uansett får du forberedende behandling med probiotika om det er tarmen som skal behandles og medisiner for betennelse. Vet ikke for jeg har ikke sett prøveresultatene dine – og da kan æ ikke ha noen formening om hva jeg tror vil skje….

   uff… her er det bare å vente å se hva som skjer :-/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s