Lillestrøm Helseklinikk må begrense sin behandling av ME syke

«Lillestrøm Helseklinikk begrenser sin aktivitet» melder Maria Gjerpe på hennes blogg Marias Metode mandag 26 september 2011.

Dette er noe av hva Maria skriver:

«I kveld snakket jeg med lege og daglig leder av LHK, Mette Sophie Johnsgaard. Klinikken er under gransking av Helsetilsynet. Dr. Johnsgaard sier at hun setter pris på at Helsetilsynet gransker klinikken. Hun mener det er bra at tilsynet holder et overordnet blikk over behandlingen og at de påpeker det de finner som må endres.»

«Andre leger og instanser har reagert på at pasientene ved Lillestrøm helseklinikk får antibiotikakurer og har klaget inn LHK til Helsetilsynet. Ingen pasienter eller pårørende har lagt inn klage.»

«Mange immunologer  som jobber med ME-syke i dag, mener at ME er en immunologisk sykdom. Det påvises ofte immunforstyrelser hos de syke. Helsetilsynet mener at LHK har opptrådt uforsvarlig da klinikken har behandlet pasienter med antibiotika der det ikke er påvist bakterieinfeksjon.»

«I en tid framover vil klinikken ikke behandle sine pasienter med antibiotika. Dette også selv om pasienten tidligere har hatt en god effekt. Unntaket er der det blir uforsvarlig å ikke fortsette antibiotikabehandlinge grunnet særlig god effekt. Klinikken vil behandle pasienter over 18 år med uregistrerte preparater og dietter.»

Kenny DeMeirleir
Det er trolig slik at Kenny DeMeirleir, som driver lignende behandling med blant annet antibiotika, heller ikke får lov til å drive slik behandling på sine pasienter her i Norge.

Hva nå?
Hva som skjer fremover etter granskingen er ferdig, vet ingen. Lillestrøm Helseklinikk vil komme med mere informasjon på sine nettsider i løpet av denne uken. Foreløbig er nettsidene nede.

Les hele bloggposten på Maria sin blogg her

****

Kommentar:

Mara påpeker ganske mye i sitt innlegg om viktigheten av en slik type behandling. Jeg er ikke den eneste som har blitt kvitt parasitten Cryptosporidium i min tarm og overvekst av patogene streptokokker og patogene Bacillus som ikke akkurat er så ofte funnet i tarmsystemet.

Jeg som mange andre ble oversett av fastlegen, trampet ned av psykriatere og kalt for vrangforestilt for mine symptomer.

Immunologiske prøver viser imidlertid at jeg har økene og forhøyet aktivisering av T-celler. Javisst en utvidet immunologisk prøve tatt ved Ullevål sendt fra Lillestrøm Helseklinikk.

Hva er det med legestandet som føler seg så undertrykt at de må gå ut å «mobbe» sine kolleger for at de driver en praksis med integrert medisin?

Er det fordi de selv ikke har det kunnskapsnivået som skal til?

Er det fordi de ikke «gidder» å bruke tiden sin på å sette seg inn i den komplekse tilstanden som rammer ME pasienter og andre med kroniske sykdommer?

Nei la oss lide istedet – vi er pasientene som helse-Norge ikke vil ha…….. som Saugestad har uttalt «De lobotomerte pasientene»

******

Reklamer

2 kommentarer om “Lillestrøm Helseklinikk må begrense sin behandling av ME syke

  1. Tilbaketråkk: Med tungt hjerte -men håp i sikte! | LHK Pasientfora -Sammen er vi sterke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s