Intervju med Lombardi og hans arbeid med cytokinprofiler i ME pasienter vs kontroller

Det har blitt lagt ut en ny video på Ytube 31 august 2011 hvor der er ett intervju med Lombardi, eier og ansvarlig av det nye kliniske laboratoriet UNEVX (tidligere VIPdx), som ligger nå tilrettelagt innunder WPIs nye senter. I dette intervjuet beretter Lombardi om hans arbeid med å finne biomarkører i pasienter med ME. I dette ligger det at biomarkører skiller friske mennesker fra pasienter med ME. Hans fokus har spesielt vært rettet mot cytokinprofiler og interlukeiner. Cytokinprofilene innen gruppen de har studiert kan de med 95 % sannsynlighet/nøyaktighet skille kontroller fra ME pasienter.

I dette intervjuelt sier også Lombardi noe om de lave nivåene av enkelte interlukeiner (cytokiner), selv om de varierer noe. Det som er verdt å merke seg er at lave nivåer (som for eksempel IL-4 som tilhører Th2 er funnet nedregulert) av interlukeiner kan medføre at det ikke igangsettes immunreaksjoner mot patogener i kroppen og dermed vil disse signalveiene til immunceller både indikere og gi immunologisk dysfunksjoner.

Studien kan du lese her, og som Lombardi påpeker ble den faktiske studien gjort før XMRV kom på bane, men som senere viste at de fleste i denne studiegruppen også var infisert med XMRV og andre relaterte gammaretrovirus.

Videoen fra Ytube kan du finne her

*****

Reklamer

4 kommentarer om “Intervju med Lombardi og hans arbeid med cytokinprofiler i ME pasienter vs kontroller

 1. Anna

  Hei. Skulle kanskje lagt dette et annet sted, men om du ser litt på denne? Dette er ditt fag? Ligger en kortversjon på forskning. no

  1. Heia Anna 😀

   ja denne er interessant for mine nerde gener ja :mrgreen: og takk for linken!

   Ingenting er bedre om det finnes en virusmedisin som er effektiv og mindre toksisk. Så vidt æ kan se har det ikke vært utført randomiserte kliniske studier ennå. Denne vil nok garantert få det, da disse virusene som snakkes om her er globale og masse mennesker dør av disse. Så her er nok legemiddelindustri med flere ganske så sikkert være interessert i å putte i mye penger for kliniske studier.

   rapporten har fått stor oppmerksomhet verden rundt, både wpi og flere på face har diskutert denne. Birgitte hadde saken på sin blogg her http://www.me-nyheter.info/?p=4890 blant annet.

   Hvor effektiv dette nye medikamentet er vil derfor måtte gå gjennom kliniske studier og derettes vurderes. er vi heldige settes det opp flere av uavhengige med flere ulike tilnærmelser innen rimelighetens tid – sånn at det er ett godt vurderingsgrunnlag.

   dette er jo ganske så nødvendig for oss iallefall som ikke har den høyeste toleransegrensen om den tenkes å brukes som nytt anti-viral medikament. Alle medikamenter har sine ulemper – hva har denne for eksempel for ulike grupper?
   (kanskje vi har fått en rar tankegang – ehh…. uansett viktig å stille de spørsmålene… og i det her tilfellet så hevdes det at det har liten invirkning på friske celler invivo, altså at de ikke medfører død, så der trengs det mere forskning for å se om det stemmer..)

   Spennende er det 😀

   *klæms*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s