Blogganbefaling: Pasientberetningen til Cathrine om sengepostene til ME-senteret

«Etter mitt opphold på ME-posten på Aker Sykehus lovte jeg å skrive litt mer om mine opplevelser der, fordi det var flere som ønsket å vite mer om hvordan det fungerte.» Dette er en personlig beretning om hvordan bloggeren ~SerendipityCat~ opplevde og erfarte de nye sengepostene til ME-senteret. Bloggposten som jeg synes er viktig for mange å lese har Cathrine kalt «En takkepost om et sykehusopphold på ME-posten»

«Så tusen takk til dere!! Takk til alle dere på Aker som viste meg at det går an å bli innlagt på sykehus uten å bli gjort dårligere av det. Takk for at dere tok godt vare på meg, for at dere lyttet og la planer for utredning og behandling sammen med meg. Takk for at dere fikk meg til å skjønne at “sykehusangsten” min ikke egentlig er angst – men et resultat av at jeg ikke vil gjenoppleve gamle traumer med å ha blitt dårligere av å være på sykehus. Takk for at dere hadde lave stemmer og gode øyne. Vi trenger dere, vi trenger mange flere av dere! «

«Sykepleierne kom ikke inn på rommet uten at jeg hadde ringt på dem, eller at det var noe de måtte gjøre. Faktisk ventet de med å ta blodtrykk om morgenen til jeg våknet av meg selv, fordi de visste at jeg sov dårlig og trengte all den hvilen jeg kunne få. Det var ingen som kom og tok og klemte på meg uten å forklare hva de skulle gjøre først. Det var ingen som stresset meg til noe. De ga mer enn bare medisinsk behandling eller tilsyn, de ga faktisk omsorg.»

Les hele bloggposten her

*****

– Takk Cathrine for at vi fikk ett innsyn i at det er mulig for adekvat og tilpasset opphold på sykehus for ME-pasienter!

Håper dette kan bli ett tilbud ved flere sykehus rundt om i landet når behovet for sykehusinnleggelse er der 😉

*****

Reklamer

4 kommentarer om “Blogganbefaling: Pasientberetningen til Cathrine om sengepostene til ME-senteret

 1. Takk for anbefaling! Det trengs virkelig slike plasser. Og om man ikke får til mange, så kan i hvertfall skikkelig kursing av leger og sykepleiere på én avdeling og mulighet til å legge pasientene på enerom være et bidrag.

  1. Velbekomme Cath 😀

   Ja som sagt vi trenger tryggheten der. Me-senteret søkte om ti plasser, vi får håpe at de iallefall får noen til ekstra. De skal jo, når en ser overordnet på det – ivareta ett stort geografisk område med mange individer. Hvorvidt det da blir plass til akutt-tilfeller vil jo være ett spørsmål. De kommer jo til å ta inn pasienter som står på listene deres når de for fullt kommer igang.

   Kursing og opplæring står virkelig sentralt. Noe som også får en til å tenke på gjennomføring i forbindelse med ME-kriteriene, om hvordan det i praksis kommer til å gjennomføres. via kommuneoverlegelege, rådgivende lege i NAV, direkte til fastleger – kanskje de bør lage en instruksjonsdvd (hjemmelekse til fastleger)?

   men tilbake til sengepost. som du sier enerom er minimum og kunnskap til helsepersonale er minimumskrav. Om vi har mye dill-dall i den her tilstanden, så er det faktisk ett faktum at de kommer til å få inn pasienter som ikke er i stand til å prate i det hele tatt. De som vært inne på det mørske rommet litt for lenge, vet jo når de forskrekket kommer over opplevelsen at de knapt nok husket sitt eget navn.

   Men jepp noen sluttord her: vi får håpe at det blir «tatt hensyn til» og det er flere sykehus som har igangsatt ME-team, som Tønsberg mflere.

   Og så er det situasjonen for barna og omsorgskravet. Når det kommer historier at det er praksis enkelte steder om å legge barna på institusjon UTEN foreldre tilstede – da er det noen som glemmer basisbehov som gjelder alle mennesker, syke som friske.

   Vel noe tyder på at Helsemyndigheter bør gjøre en aldelses så liten «razzia» i praksisen enkelte steder – med barneombudet på slep….

   😉 det må jo sies at det skal bli spennende å se på om omsorgssituasjonen blir endret i virkeligheten. ME-senteret har iallefall ett godt utgangspunkt høres det ut som 😀

   1. Ja, det er mye hårreisende behandling av pasienter rundt omkring, og det med barna er jo så grusomt at jeg nesten ikke klarer å tenke på det. Vet jo hvordan en selv har det, og det å tenke på at en skulle vært barn og i en sånn tilstand bli nektet å møte foreldre etc…. Umenneskelig!

    Jeg mener jo at Hdir bør lage en instruks til fastleger om diagnostisering etc. på bakgrunn av det de nå vet, og den kompetansen som finnes bl.a. på ME-senteret. De har jo også laget en utredningsveileder, men fastleger er vel ikke pålagt å bruke denne. Det åpner for altfor mye «synsing» fra leger som ikke er kompetente mener jeg, og dette må pasientene lide for. Hdir har vært ganske tydelige i sitt brev til HOD, så kanskje HOD kommer med noen retningslinjer??

    Jeg overrasket jo pleierne på Aker med å være en av de «friskeste» ME-pasientene de hadde sett, som ikke var sengeliggende hele tiden, men til og med gikk ut av rommet av meg selv! Men så har jeg alltid hatt mye svingninger i sykdomsforløpet da, og kan virke kvikk den ene timen, men helt ute av stand til å snakke eller forholde meg til noen senere på dagen. Vet ikke hvorfor det er sånn, burde kanskje klart å finne en mellomting.

    Dette ble jo mest skravling, så skal avslutte nå. 🙂 Ønsker deg og dine en god helg!

    1. Hei Cath 😉

     Ja vi får håpe på retningslinjer fra Hdir/HOD, noe æ faktisk tror vil komme? veiledere har de jo sagt er for tidlig, men muligens det kommer noe likevel om vi skal synse litt her.. hmmm…

     😉 kanskje du har jojo-energi eller at dersom du får egentlig hvile og søvn så gjennvinner du noe energi… men «puffer» utover dagen. mellomting ja *gliser’ litt entusiasme og vi svir av energi, så…. hmm det store ME-paradokset! mellomtingen er nøytralitet, som kanskje vi synes er egoisme eller kynisme – bare det at kroppen bestemmer så… uansett for min del kun når det virkelig er nødvendig og ett must – vil helst ha det skøy ja 😀

     😀 Go’ helg til dæ og dine oxo ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s