ME krigen i England forsetter med en styrke som allerede har sprengt Richter skala

Naturkatastrofer, som orkanen “Irene” som denne helgen feier over østkysten av USA, jordskjelv med påfølgende tsunami, vulkanutbrudd på Island, tornadoer som meier ned hus, folk, avlinger og dyr – dette er naturskapte fenomener. Verre er det når ledende professorer innen psykiatrien, angriper og skaper jordskjelv – for å redde sitt eget skinn og medarbeidere…….

I militær krigføring finnes det både moralske og etiske regler om at sivile minst mulig skal bli skadelidende. Denne professoren i England er tilfeldigvis også rådgiver for det engelske Forsvarsdepartementet og bør være meget klar over hva “collateral damage” innebærer.

Beklageligvis er det også dessverre slik at jo lengre en krig vedvarer, så senkes de moralske og etiske holdningene til “collateral damage”.  De har for lengst snudd ryggen og vendt det andre kinn til, hånflirer når de triumferer over “look at the debris”. Til sistnevnte gjelder dette spesielt enkeltmannsforetak som profiterer sterkt og hardt på LP også her hjemme…

I forkant av, som normalt i en krigføring, er følgelig propaganda og manipulering som dersom ikke avsløres gir opphav til både en sterk ideologi og tilhørerskare. Vi vitner nå at dette har kommet til det punktet at “en gjør det som er nødvendig” med alle virkemidler som finnes.

Det eksisterer konsekvenser, mange konsekvenser, av strategisk krigføring, og spesielt av propaganda og manipulering.

“Hastverk er lastverk” er ett mye brukt ordtak og en konsekvens av sterk ideologi. Pussig nok lykkes mange innen profesjonen med denne taktikken. Det går for fort i svingene, dårlig arbeid og resultatet er “feilbombing av den kinesiske ambassaden”. Om denne saken virkelig fikk hodene til å rulle, ser vi at det innen ME-krigen “ruller fint lite hoder”.

I flere tiår har den andre delen av profesjonen gjort gode analyser av BDA (battle damage assessment). Rapportene foreligger og ja konklusjonene er “severe damage”.

Det jobbes intenst verden over for å unngå “collateral damage”, “cleaning up the debris” og “feilbombing”. Daglig møter individer opp i sanitets- og flykningsleiren for akutt medisinsk humanitær hjelp.

Om ME-krigen tidligere handlet om bare en profesjonsstrid, har den nå utviklet seg til å bli ett direkte angrep på ME rammede.

Dette kan neppe kalles en rettferdig krigføring, da ME rammende allerede er hardt rammet av borgerkrig, svekket og har fint lite “ammo” på lager.

Likevel opplever vi nå at borgerkrigsrammede ME-individer blir tatt til “krigsfanger”. Selv om internasjonale lovverk finnes på det området også, synes denne loven “glemt” av mannen som jobber for Forsvarsdepartementet i England.

ME-krigen og spesielt i England er det store forsøk på “fortielse”, “legge lokk på saken” og du får i alle fall ikke innsyn i “mappa di’”. Før var det mye enklere, da kunne en lobotomere folk til absolutt taushet, kjemisk lobotomering er ikke like effektivt dersom individet overlever og uansett – det finnes alltids vitner og spor.

Mange snakker høyt nå – vi lever vel i ett demokrati eller?

“It was to my surprise, and complete dismay that i awoke this morning to an article so biased and disturbing that i felt compelled to speak out against it. What was just as alarming as the ‘message’ was the messenger, non other than one of the UKs most respected new’s papers, The Observer.”

I kommentarfeltet i artikkelen “ME Patients considered dangerous?” finnes vitneutsagn, her ett lite utdrag:

“I am a social sciences researcher and lecturer, and the parent of a person diagnosed with ME/CFS. In 2007 I was once falsely accused of ‘personally harassing’ Professor Wessely by a Wikipedia administrator, claiming Professor Wessely had told him this himself. I publicly oppose and critique psychogenic explanations for ME/CFS, on both a political and academic level. I have NEVER harassed Professor Wessely or contacted him, though he once wrote an unsolicited email to me, after a critical comment I made about flaws in psychogenic explanations was quoted in a parliamentary debate in 2004.”

“Again, thank you so much for writing something sensible about this. It’s been shocking what has gone on these past few weeks.”

Mer om den taktiske utviklingen av ME-krigen for august 2011 finner du her

The Observer prøver å pynte på kaka eller? her

(ikke så lett når du bare tror det er en morsom kakekrig…)

*****

 Det er en uskreven lov som gjelder i det biologiske krigsrammede riket – en sparker ikke på de som ligger nede!

*****

Reklamer

10 kommentarer om “ME krigen i England forsetter med en styrke som allerede har sprengt Richter skala

 1. TaS

  Det er jo en bra ting og ha mange baller i luften, men da man bytter ut ballene med håndgranater bør man være klar over at en av dem kommer en da til å eksplodere. Man kunne stoppet før det skjedde, noe Wessely ikke skjønte.

  1. ehhh ja… prøver liksom å finne noe særs fornuftig å si i saken akkurat nu, men ble her avledet med «balls in fire», «completely nuts» «bjeller som ikke ringer, selv om du har bjeller på!» (hihi æ e unnskyldt der….).. okei så nu e tilbake til fornuften her….

   Saken e jo helt ut av proposisjon…. kan jo ikke skjønne annet at det må da være synlig.. hvem har tro på denne mannen etter det her egentlig? Vi vet jo mye av historien, men hvem er det nå de forsøker å påvirke – hvem biter egentlig på noe slikt?

   og en annen sak – hvordan i all verden får de publisert alt materialet sitt over natta – hvor er kvalitetssikringen i de vitenskapelige publikasjonene de serverer og for den del – har servert?

   lest oppdateringen… prof. Hoopers respons ble likevel ikke publisert i The observer – merkelig sak det oxo… her: http://dancingwiththesandman.blogspot.com/2011/08/professor-hoopers-response-to-observer.html

   Vi får håpe storhetstiden og diktatorer står for fall….

   😉

 2. Det er skremmende krampetrekninger fra en døende profesjon, vi ser stadig oftere i nyhetsbildet at det nå forskes og avdekkes en mengde reelle medisinske årsaker til stadig flere psykiatridiagnoser som nå altså viser seg å være forårsaket av virus, kosthold, toxiner og tilåmed støy og mange andre ting som faktisk kan forårsake at psykisk lidende samt psykiatriske pasienter kan bli helt friske helt og holdent uten psykologer og/eller psykiatriens hjelp. Det kjempes altså om arbeidsplasser og en kan jo undres på om myndigheter i diverse land faktisk nesten ser ut til å være villige til å ofre uskyldig lidende pasienter for at psyko-arbeiderne skal fortsette å ha et stort nok arbeidsgrunnlag for å dekke opp farmasiens nødvendige medisinomsetning. Vel… det var bare en tanke… *huh*

  1. jaaa… det e jo et problemområdet for de det der… dog de er jo både fantasifulle og kreative – hele DSM-V tyder jo på det…..

   *huh* der sa du det 😉

   Ka med en tilstandsrapport på forumet CAT… en kort en… !

   preikes *klæms*

 3. TaS

  Det er jo på grunn av sånne som Wessely at man har mistet 25 år med seriøs forskning. De har jo systematisk ”ryddet” vekk alt som tale for noe annet enn deres oppfatning. Det kommer aldri til å bli et spørsmål av så stor betydning av det blir gjort noe med. Sånn er det bare liksom, og har helt sikkert vært tilfelle med andre sykdommer, selv om det ikke har noe med Wessely å gjøre. Så om han får masse pepper, tyn eller annet, er helt fortjen og for meg knakende likegyldig.

  1. hmmm… hvor stort vitenskapelig miljø på fagområdet kunne det ha vært tro, om det hadde blitt tatt seriøst som en alvorlig sykdom som det er?

   … samtidig e tilstanden så kompleks og omfattende….

   ..og forskere og behandlere i dag møter stigmatisering og blir kalt kvakksalvere så…

   🙄

 4. TaS

  Interessen var stor før 80’tallet da disse psykiaterne reklassifiserte ME fra nevrologi til psykiatri, og lagde navnet CFS. Helt tilbake til Ramsey og Royal free hospital utbruddet i 1954 eller hva det var? Gidder ikke google det. :)Ingen seriøse forskere vil vel forske på tretthetssyndrom. For de som ville, ble alle søknader avvist, og vi vet jo hvem som hadde makt til å avvise søknadene, bl annet Reevs og Weesely. Til slutt fant de ut av det ikke var noe poeng i å søke. Heldig for oss, men uheldig for dem, er det mange forskere/leger som fikk ME og der er vel der forskjellen ligger, og private midler som f. eks WPI. Hadde ikke det skjedd så hadde nok fremgangen vært enda dårligere enn hva den er.

  Ut fra det er det jo klart at det ikke er snakk om interesse for pasientenes lidelse, eller løse en medisink gåte. det hele stikker vel litt dyper enn hva utenforstående får med oss?

  1. 😀 ja det er bare å bukke og nikke og takke ærbødig for de som har stått og står i stormen, kommer inn i stormen og medisinsk teknologi som avslører mer og mer….

   😀 som oppsummer CAT sin kommentar lengre opp….

   Kan si på en sleivete paradoksal måte: dersom de avfeier funn som blir gjort, og dette verden over, forskere uavhengige av hverandre – vel hva er medisinen verdt i dag over de fleste fagfelt – uansett sykdom…. ?

   🙂 Takker TaS det var en go’ kommentar!

 5. Har prøvd å følge med litt på denne saken via Facebook og blogger og er virkelig skremt over hvor enkelt det ser ut til at media svelger det de får servert rått og uhemmet, uten å sjekke historien bak.

  Dessverre ser jeg også at noen sprer f.eks. saken fra Guardian på Facebook og Twitter (om at ME-pas. er like ille som militante dyrevernaktivister), og har man fulgt med i sosiale medier en stund så ligger det og ulmer en sånn «vi tror at ME-pas. overdriver, og synes de er litt masete»-tone fra en del. Spes. etter at visse personer har vært ute og misjonert.. Vi er ikke forskånet for denne «konflikten» her i Norge heller, selv om det ikke er like synlig. Grusomt å gjøre alvorlig syke pasienter til syndebukker etc.

  1. Hei Cath og go’ ettermiddag 😉

   Ja æ tviler ikke på at det blir tatt opp som kampsak mot ME-miljøet i Norge også og at noen ikke synger like fint kvitter men høres nærmere ut som skjæra og kråka i målet.

   Til det neste som du sier så var det faktisk for ikke så lenge siden en artikkel (husker ikke hvor selvfølgelig) som tok opp problematikken rundt nettaviser mm å spre helsestoff på nett uten kilder. også det at journalistene bruker mindre og mindre tid på undersøkende journalist i kampens hete for å være først ute på nyhetsfronten. den siste trur jeg faktisk var en norsk artikkel.

   Rått og uhemmet som du sier og dårlig journalistisk arbeid bør ikke være noen gode unnskyldninger – sterkt kritikkverdig 🙄

   men når alt er sagt, så har vi i Norge fått en ny argumentasjon via helsedirektoratet og inkl. fagrådet mht til ME-saken, samt nye ME kriterier som skal implementeres. Så vi i ME-miljøet kan dermed også argumentere i «sleivete» utsagn på en helt ny og saklig måte. At det kommer til å bli en prosses og dette også kommer til å ta tid.. ja…

   England derimot spiller ett høyt spill og myndighetene dekker over, skjuler info og det er synlig…. så kan vi lure på om når den bobla sprekker på politisk nivå?

   😯 hårreisende, inhumant og helt ute av proposisjon – helt….utrolig at det er mulig 😦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.