Det psykiatere ignorerer fører til døden – The Death of Sophia Mirza

Sophia er den første pasienten som har ME som dødsårsak på sin dødsattest. I stedet for adekvat medisinsk behandling, ble Sophia innlagt på psykiatrisk avdeling uten at hennes underforliggende tilstand ble behandlet. Obduksjonen av ryggmargen viste at over 75 % av de sensoriske nervecellene var abnormale, noe som ikke er normalt i noen mental tilstand, og viser at ME er en alvorlig sykdom som medfører døden om den ikke blir behandlet.

Det siste moren sa til sin lille tapre jente – din død vil aldri være forgjeves!  

Hver dag blir ME pasienter minnet om at livet henger i en tynn tråd, at en liten ekstra infeksjon kan føre til en fatal utgang, ett liv i smerter, ett energinivå som er så lavt at bare de som har vært i “døds-sonen” på Mt. Everest og kommet seg ned derifra i livet vet og kan klare å forestille seg hvordan en ME-pasients hverdag er – en kamp for livet……

Moren til Sophia tror at hennes lille engel ville ha vært i livet i dag om hun hadde fått riktig medisinsk behandling og i det minste blitt undersøkt av den rette medisinske eliten…..

I dag minnes vi Sophia og alle de som lider av ME

I dag påminner vi psykiatere om å slutte å plage folk til døde

I dag gir vi også beskjed til Norsk Helseinformatikk om at siden om Dissosiative lidelser fjernes fordi vi med ME vet at det er mange leger som ikke tar de rette prøvene som påviser dysfunksjoner aldri blir tatt – fordi du allerede er dømt og psykosomatisert der du sitter!!!

NHI.no

Diagnose “Dissosiative lidelser” finnes kun i de korrupte hodene på de som har laget diagnosen i DSM systemet!!

*****

Til minne om Sophia – vi kjemper for deg!

*****

Reklamer

7 kommentarer om “Det psykiatere ignorerer fører til døden – The Death of Sophia Mirza

 1. Det er grusomt å se denne form for overgrep – noe som i realiteten skjer hver dag med alle ME-pasienter, i mer eller mindre grad. Jeg tør påstå at ingen som lider av denne tilstanden, det være seg i Norge, Sverige eller andre steder, noengang har fått den medisinske og terapeutiske behandlingen fra et offentlig organ som er i overenstemmelse med nyere biomedisinske retningslinjer satt av private aktører.

  I sammenheng med ME/CFS er globale offentlige instanser en eneste stor farse – en samfunnsmedisinsk skandale av proporsjoner vi ikke har sett maken til noensinne.

  1. ja…. samfunnsmedisinsk skandale…. og påstanden din trur æ nok holder en høy grad av sannsynlighet… dessverre….

   Vi får se i Norge nu da etter lovnader etc om det blir en faktisk bedring…

   Vet ikke hvor mange ganger tanken om brudd på menneskerettigheter har vært, ikke rent få… eller at dyr har mer human og bedre rettigheter enn det vi har opplevd/opplever..

   Vi kjemper hver dag og kan vi forhindre at andre må igjennom det samme og at de pårørende får bevissthet og viten, som faktisk e ganske viktig…

   Ja det koster å sitte på data som pasient, men kan ikke la uretten fare, sånn er det bare….

   Selv om æ e i trygg forvaring hos LHK, så er det ikke alle som er like heldige…..

   Vi kjemper Arnar ❤

 2. TaS

  Sterk historie. 😦

  Det er jo ikke noen tvil om at ME historien er veldig spesiell. Folk tror rett og slett ikke på hva man sier fordi det virker for drøyt! Sannheten er drøy da det kommer til ME. Antagelig vil de fleste av disse drøye historiene forsvinne med pasientene i stillhet, og det er en realitet som det ikke er lett og godta.

  Skylden ligger jo som vi vet hos enkelte i CDC og dette miljøet fra UK som systematisk har reklassifisert sykdommen til å handle om tretthet og psykiatri. På tross av det, skal fortsatt mange av disse inkluderes i ME spørsmål den dag i dag. Mange innen helsevesenet rundt om i verden ser på det disse sier som fakta. Det er det ikke, og det er heller ikke noen konkret sammenheng i det de sier. Det er stort sett oppdiktet psyko babbel som det er umulig og bevise, eller motbevise. Det er alltid det, man legger skylden på barndommen, egen innstilling til omverden og annet som det er umulig og bevise. Det er betenkelig at så mange innen helsevesenet ikke takler oppgavene på dette feltet, men velger å se på det som psykisk og på den måten stikker de hodet i sanden for andre muligheter som kan hjelpe pasientene.

  Selv om vi nå ser god fremgang med nye kriterier, nye forsknings resultater og dyktige leger som tar ME på alvor, er skadene av mange år med ørkenvandring for ME-Pasientene enorme, og det må på en eller annen måte frem. Det kommer vel ikke før man sitter med svaret, og svaret vil garantert understreke at denne pasientgruppen har blitt utsatt for betydelig overgrep som noen må ta ansvaret for.

  Man trenger ikke komplisere det i ettertid, det er gjort uopprettelig skade for mange, og ansvaret ligger hos de som har fornektet og komplisert dette feltet! Hvorfor? Ja, det kommer vel for en dag får jeg håpe!

  1. Hei 😉

   ja spørsmålet måttes jo spekulerers i – hvorfor? Hva er den egentlige grunnen til at UK tier og understrykker. Noe stemmer bare ikke?

   Ta en titt på Unn-Elins ME PRESS liste over dokumenterte epidemier her:
   http://home.online.no/~unnelin/mep12mai.cfm

   England har ingen dokumenterte epidemier etter 1980 – er det tilfellet? Er det sant at det ikke har vært epidemier i UK etter 1980 og i såtillfellet hvorfor ikke innmeldt eller rapportert?

   hmmmm….

   1. http://www.meactionuk.org.uk/Corporate_Collusion_2.htm

    CORPORATE COLLUSION?

    The UK Medical Research Council has a secret file on Myalgic Encephalomyelitis (ME) that contains records and correspondence since at least 1988; the file is held in the UK Government Archive at Kew and cannot be opened until 2023. This present document is an overview of the misinformation and contradictions about Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS) that have pervaded some UK Departments of State and other agencies since 1988. It also considers the involvement of certain UK psychiatrists who have proven vested interests in the propagation of this misinformation that is contrary to world-wide scientific evidence and that for two decades has resulted in the medical abuse of UK patients with ME/CFS.

    Professor Malcolm Hooper Eileen Marshall Margaret Williams

    1. TaS

     Var det ikke sånn at den datoen er forlenget? På den tiden fantes det ikke noen bevis for at det de drev med var galt, man kunne liksom si og gjøre hva man ville med pasientene, som man ofte kan tillate seg da det ikke foreligger fakta. Man blir en del av et eksperiment. Og eksperimentet kom ut av kontroll.

     Nå finnes det tilstrekkelig med bevis for at det er snakk om overgrep i form av grov feilbehandling! Så man vil vel sikkert gjøre det man kan for og ikke få belyst det som har skjedd gjennom tiden, eller dra ut tiden så god man kan. Vet ikke hvordan foreldelses paragrafen er der, men det kan jo være en av flere årsaker? Siden Norge på mange måter er en blåkopi av det som kommer fra England, er det jo klart at det finnes mange grove historier her også. Min er ikke akkurat et glansbilde den heller. På mange måter er det å ha med staten å gjøre, som å ha med en følelseskald person totalt blottet for empati. Det blir vel Psykopat/sosiopat det da! Hihi…

     1. Hei 😉

      Nei kjenner ikke historen godt nok – men det er det jo kanskje andre som gjør…
      I slike tilfeller er det alltid noen som vet noe, eller ser at ting går over stokk og stein – vaslere eller så har de sluttet i jobben eller bedt om å slutte…. så at det finnes vitneforklaringer er nok ganske så sannsynling. Det vet vi jo fra andre lignende saker.

      I denne saken kan det virelig ikke se ut som at den rette instansen til å innmelde og rapportere om det som skjedde og fremdeles skjer ikke er til GCM, fordi der sitter folk som har muligens har fått munnkurv – så saken må i andre instanser utenfor UK. Blir det sak, så må de åpne filene sine for å si sånn…. (ja så var det ME vi snakket om så… tja)

      Vet ikke om foreldelsesfristen i UK, bare at den i Norge er altfor lav… uansett vil det sannsynligvis gi inndragelse av lisens…

      haha ja ordet psykopat er nok ikke helt uriktig……

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.