Psykiatere benekter realiteten og bevisene i publisert biomedisinsk litteratur om ME

IMEA (International ME Association) 31 juli 2011 har denne artikkelen “Psychiatrists are in denial of the published biomedical literature on Myalgic Encephalomyelitis”.

IMEA nettside og artikkel

Simon Wessley og hans kollegaer, Peter White og Michael Shape, har skapt stor oppstandelse og forferdelse innen ME-miljøet verden over for både pasienter, leger og forskere ved at de kontinuerlig forfekter og benekter de biomedisinske bevisene og fakta som er publisert med hensyn til at ME er en alvorlig fysisk sykdom. Vedvarende kampanjer fra disse med både skriftlig og muntlige uttalelser som at “ME pasienter heller vil bli diagnostisert med ME” osv osv. ME-miljøet og organisasjonene går nå ut med at de ikke vil på langt nær akseptere at Helsemyndigheter om å tillate slike utsagn og denne benektelsen om at ME faktisk er en sterkt funksjonsnedsettende tilstand på grunn av den alvorlige natur.

IMEA spør om hvorfor det skal være så vanskelig å erkjenne at ME som har ukjente underforliggende årsaker, på lik linje med både Parkinson og MS og er anerkjent av WHO som en fysisk sykdom i tillegg?

(mhj kom: jeg har ikke oversatt direkte innledningen her. Det har i ukesvis pågått en storm-aksjon fra Wessley-tilhengere og de som beskytter han og hans meninger i både aviser, publikasjoner, forsøk på å omdefinere diagnoser i skriv fra Oxford universitetet i England – og det eskalerer i intensitet. Denne artikkelen fra IMEA forteller noe om det!)

Les hele posten og innlegget på IMEA sine sider her

*****

Reklamer

12 kommentarer om “Psykiatere benekter realiteten og bevisene i publisert biomedisinsk litteratur om ME

 1. TaS

  Hva annet kan de gjøre egentlig, enn å fornekte alt? Er det slik at disse har jobbet som rådgivere for staten i mange år, samtidlig som de da har jobber som rådgivere for forsikringen der det var mest gunstig og klassifisere ME som psykisk, ser det seg selv at det står så mye på spill her at de må fornekte alt uansett hvor komisk det da blir. Vi har jo våre blåkopier av dette spillet her i landet også.

  Hvor mye pes disse måtte få er meg knakende likegyldig! Disse jobber mot fremskritt, og ikke med. Male sin egen kake osv…

  Klaret det er mye aggresjon ute og går mot disse som har forsøplet diagnosen ME, men drapstrusler blir litt i overkant selv om jeg kan forstå det. Men det er viktig og holde bakkekontakten og være saklig, for vi vinner til slutt.

 2. TaS

  Jeg må jo si at det ikke er lett og følge med på denne debatten som er på Engelsk og inneholder ufattelig mye skrift. Men historisk sett ligger Wesselys rykte dårlig an. Det er jo bare og høre på retorikken han bruker, og som ME pasient synes jeg det nå er på tide og ekskludere han og hans meningsfeller vekk fra diagnosen ME.

  Da ble det hele 3 kommentarer ut av det. 😀

 3. Ja vi vet jo klart hvilken skade og lyte denne har gjort og påvirket over år. Hvilken innflytelse disse har utgjort. Det har jo vært debattert opp og ned i ME-miljøet i årevis.

  Ingen tilhenger av hatsmail og trussler som metode for å skremme folk, fordi de ikke fører frem. Æ antar at det finnes nok av fortellinger om wessley og hans folk i England som kan føre til retttslig gang.

  I linken som du la med så står det på slutten:

  «In the interests of common justice, Tom Feilden would do well to investigate the reasons why people with ME are so angry by checking the easily verifiable facts and then to redress the balance by reporting with equal enthusiasm the other side of the “battleground” because, compared with Wessely’s 25-year campaign of dismissal and denigration of extremely sick people that has resulted in no appropriate healthcare provision and in the relentless harassment by the DWP of people with ME, there may be those who consider that, whilst abusive emails and death threats are never in any circumstances to be condoned, complaints to the GMC are entirely understandable and legitimate.»

  Søkte opp CMC og det kan være denne? http://en.wikipedia.org/wiki/General_Medical_Council

  Tom Feiden er visst journalist http://www.bbc.co.uk/news/correspondents/tomfeilden/

  Om ikke det når frem så er det jo instanser i Europa og menneskerettigheter som kan varsles, som kanskje vil være mer objektiv….

  Uansett TaS så ja de har mye å forsvare som du sier og alt det der andre….

  At de bedriver en skammelig kamanje er uakseptablet og ME folk bør holde seg for go og finne andre måter å få stoppet denne mannen på!

  😉

 4. TaS

  Problemet i UK er litt som her i Norge. Det er som en mur man ikke kommer gjennom. Har de gjort seg opp en mening, nytter det ikke å påvirke. Det er makt arroganse, og det er noe vi ser hele tiden. Da er det ikke noe rart om enkelte mister fotfestet litt. Det er jo helt sikkert for å skremme fordi man ikke når gjennom med fornuft, og da kan det komme mange reaksjoner i form av sånn som dette. Jeg tror at de prøver og sette pasienter i et dårlig lys for å selv fremstå som et offer. Det er psykologi, og disse kan jo nettopp det feltet. Man skjærer jo alle over en kam her, som om alle med diagnosen ME er noen monstre. De har malt seg selv opp i dette hjørnet, og jeg håper motstanderne greier og holde fokuset rettet mot det og ikke driver med uærlig spill som unødvendige trusler osv… Hooper og disse greier jo fint det! Det blir nok tøft, men fornuft og mer forskning skal vinne frem. Nok er nok, og mange er veldig forbannet!

  1. 😉 jepp, men æ trur at vi i Norge e i en god prosses og utvikling… så får vi se om det faktisk blir bedring – gjenstår…

   ..men ja frustrasjonsfaktorene er nok nådd en grense som bare ja…

   😉 du sier jo det meste….

 5. Har bare en ting å si jeg og det er at jeg er glad for at jeg ble pasient hos LHK/Dr.Mette og jeg har stor tiltro til at jeg får både adekvat utredning og behandling samt respekt under deres vinge. Sånn ellers føles jo det offentlige medisinske systemet som om vi bør ønske hverandre lykke til og håpe på det beste fordi det kan nesten virke som om dem spiller poker med oss iblandt.

  1. Ja og jepp og tommel opp kommentar – ingen innsigelser…. 😀

   … men kjemper likevel for at alle skal få en mulighet for en slik utredning og behandling!!!

   Folk må få slippe det hælvete som jeg måtte igjennom, og æ e jo ikke alene om å måtte gå en kronglete vei heller…. så da

   Liker uttrykket i tiden «pay it forward!» – det e det vi gjør!

  1. 🙄 Ja CAT dette er det mest bullshit-aktige æ har lest og ser en på datoen så er det nu ikke bra heller….

   😆 ganske utrolig at æ ikke fikk den diagnosen da, men fikk jo vrangforestillinger istedet, så den er vel altomfattende den da??!!

   Den der må bort – det der e bare tøv, tull og tøyse diagnose….. og farlig fordi den faktisk kan dekke alvorlige diagnoser som de da ikke sjekker opp…. FAKTISKE sykdommer….

   o’ my

 6. TaS

  Jeg er vist ikke helt fjern i det jeg har sagt om dette skjønner jeg. Her er noe fra Professor Hooper som er mer enn godt inne i denne diskusjonen. Det er som jeg skriver i noen kommentarer her. Ser du på denne lange kommentaren som spam, så er det bare og ta den vekk.
  —————————————
  I rang 5 Live, on Saturday July 30th, to join in the debate on ME following the item on Radio 4 that was followed-up on 5 Live.

  I briefly stated my concerns, qualifications, etc; 5 Live phoned back after about 5 minutes but almost immediately I was put on hold with the programme running in the background but no communication from anyone on the programme. After almost 30 minutes I finally had to put the phone down to attend to visitors whom I had kept on hold for your programme. The lack of any contact from anyone on the programme team I found extremely disappointing not to say discourteous.

  The programme concentrated on the sensational claims that death threats and warnings had been issued against some psychiatrists who carried out research into CFS but no objective evidence was presented, only the impression of one participant, paediatrician Dr Esther Crawley.

  These alleged threats and warnings actions were described as the abuse of scientists.

  However, nothing was mentioned about the abuse of patients by these psychiatrists and others who promulgate the view that CFS/ME is a mental and behavioural disorder in defiance of the WHO classification of the illness, for example, sick patients sectioned under the mental health act and confined to locked wards,

  children and young people forcibly separated from their parents, and parents accused of Munchausen’s-Syndrome by Proxy.

  The evidence is in the public domain, http://www.sophiaandme.org.uk/ with full medical records for Sophia Mirza,http://www.sophiaandme.org.uk/documents%20index.html . Ean Proctor’s story describes positively medieval actions that have more in keeping with the Inquisition than modern medicine (see “Skewed” by Martin Walker ISBN0-9519646 and “Denigration by Design” by Margaret Williams who also describes the case of Child X and Wessely’s role in the story, http://www.meactionuk.org.uk/Denigrationbydesign.pdf See also “Voices from the Shadows”, a recently issued trailer for a DVD that tells the story of very sick ME patients.

  The vested interest of many psychiatrists dealing with ME/CFS who are deeply involved with the insurance industry was exposed in the Gibson Parliamentarian’s report that asked for an investigation of these links. Nothing has been done to investigate this unsatisfactory situation. Consequently, the false diagnosis of ME/CFS as a mental illness has resulted in sick patients being denied financial support and benefits, a matter of great concern following the introduction of new benefits legislation.

  The recently published International Classification of ME, July 2011, was ignored. One member of the international team was Dr Nigel Speight, a paediatrician specialising in ME who has been involved in many cases where compulsion and abuse by doctors required legal intervention.

  The cardinal feature of ME, post-exertional malaise (post-exertional neuroimmune exhaustion), was not mentioned by anyone in either programme, rather the word fatigue was used misleadingly to describe ME. The numerous and well documented clinical signs (neurological, cardiovascular, endcrinological and immunological) were not mentioned. Nor were the deaths arising from ME, especially that of Brynmor John MP who collapsed and died following prescribed/advised physical exercise.

  There was no mention of the effective treatments of ME reported in the biomedical literature (some 5000 papers) that have been repeatedly ignored by Professor Wessely and his followers.

  If the adverse, even vilifying, attack on people with ME is to be broadcast as fact and the science of the illness ignored, the BBC should at least properly research any programme before it is put out. In the interests of natural justice and transparency, so beloved of our politicians and organisations such as the GMC and NICE, then the whole story must be told.

  We have recently called for the retraction of the PACE trial study published in the Lancet and await a response to our detailed criticism of this paper that is a travesty of science, a tragedy for patients, and is tantamount to fraud. Good science is being denied/ignored in order to promulgate the unsustainable psychiatric view of ME.

  Please accept this letter as one of complaint for a very biased and uninformed programme and please act accordingly to put the facts of this complex, chronic and debilitating illness in the public domain in a programme worthy of the BBC.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s