Det har blitt mandag, normalt en helt vanlig hverdag og en start på en ny uke – men ikke i dag!

Fredag ettermiddag kom meldingen på TV om at regjeringskvartalet var rammet av en massiv eksplosjon. På sofaen ligger min eldste sønn – aldri har jeg vært så gla’ for å se ett henslengt menneske på sofaen som heldigvis hadde ferie……. Telefoner, meldinger – “jeg er trygg!” Usikkerheten brer seg – hvem var på jobb? Hvem har gått med?

Mye snakk og klemmer, utspørring, og en formaning om at det er ikke lov å tenke “tenk om, dersom…”.

En hel verden var tidlig ute med å tro at dette kom utenifra, men tidspunkt fortalte en annen historie. Noe vi alle vet nå…

Hvordan kunne dette skje i lille Norge? Ingen er skånet for slike hendelser uansett hvor du bor – det trengs bare en som har en sterk tro og handlekraft, som historien alltid har vist så lenge mennesker har eksistert…..

Denne gang i rake motsetning for hva vi jobber og har tro for………

Så starter ett enda større mareritt som har ett omfang som rammer ett helt land – venner som har blitt borte, foreldre og pårørende i fortvilelse……. De etterlatte…….. våre barn……

Tallene stiger og det verste har ikke kommet ennå – navnene på de som måtte reise på en så brutal måte….

De sårende som er merket for livet og en ny kamp har startet………

De som kom unna i go’ behold med minner som vil prege hverdagen og en prosess som er lang, tung og vanskelig………

Vi er ett land i sorg

Våre hjerter gråter

Våre tanker forenes

Våre handlinger viser omsorg, medmenneskelighet og kjærlighet – vi har hentet frem det mest viktigeste og verdifulle resursen som mennesker bærer – mist den ei….

*****

What are words

Det er mandag, men ikke en helt vanlig mandag………

*****

Reklamer

7 kommentarer om “Det har blitt mandag, normalt en helt vanlig hverdag og en start på en ny uke – men ikke i dag!

 1. En grusomhet uten sidestykke… selv en som sitter i sin egen verden av trygghet reagerer med sorg, skrekk, vantro og sjokk. Hvor er følelsen av trygghet… hvor er følelsen av ro og harmoni… mine egne problemer forsterker den negative spiralen av redsel og jeg har ingen steder å søke hjelp… TAKK internett for at det formidles trøst og håp ! Virtuell varme til alle sendes ut fra skogen.

  1. En stor posjon kjærlighet sendes til dæ oxo CAT ❤ du er ett fint menneske. Du kan ringe mæ om du vil og klarer…

   😀 masse fine tanker på nettet nå – det varmer og trøster….

   Varmen fra skogen er sendt ❤

   *Big Hugs*

 2. TaS

  Dette er de mest surrealistiske dagene jeg har opplevd siden terroren mot World Trade Center i USA, 2001

  Så mye råskap og brutalitet er det vanskelig og forstå. Man finner ikke ord for denne type brutalitet. Motivet gir grunn til bekymring, for tanken denne massemorderen har, er lang fra uvanelig. Man kan fort få lignende episoder i Europa eller andre steder i fremtiden om man ikke åpner opp for mange debatter rundt dette. Dette er et komplisert tema som i grunn ikke er blitt tatt seriøst nok. Det er en utvikling som gir grunn til stor bekymring for fremtiden.

  1. ja 😦

   det er fare for spredningseffekt – samtidig har æ lyst til å si noe som er betryggende. berdedskapen er forhøya – på flere fronter (men impulsive handlinger er likevel vanskelig å avsløre)

   Det folk bør og skal vite er at det alltid har vært fokus på denne «gruppen», både her til lands og andre. Unormal aktivitet, det vil si – det som ikke normalt tilhører bør tipses polititet – folk vet stort sett hva som rører seg i sitt eget nærområde…

   Borgervernsgrupper/natteravnere i utsatte strøk bør etter min mening etableres nå for varsling og trygge situasjonen for sine medmennesker.

   😉 klæms

   1. TaS

    Nå har jo han planlagt dette i årevis, så det er ikke noen impulsiv handling, eller aktivitet som er fanget opp. Realiteten er at bekymringen for islamisering, som er grunnlaget for denne syke handlingen, er økende i Europa. Det er heldigvis få som går, eller kan gå til slike dramatiske handlinger som dette. Man kan ikke undergrave den bekymringen med å kalle det for rasisme eller at man stemmer frp, for det er nettopp det som gir grobunn for at sånne miljøer øker. Man kan ikke legge lokk på et økende problem med enkel retorikk. Som jeg så tidligere så er dette et kompliser tema som må frem i lyset og debatteres ettertrykkelig.

    Nå oppnår jo denne massemorderen nettopp det han ønsker, og det er leit. Jeg for min del ønsker at han døde like mange ganger som han har skapt ofre, eller at han låses inne for evig tid med null innsikt i verden utenfor.

    Dette er en virkelighet for Norge som kommer til å få konsekvenser vi ikke ønsket. Det er bare utrolig trist og brutalt!

    1. TaS

     Må legge til noen få ord.

     Denne frykten blir ofte sett på, eller møtt med som en rasistisk ytring. Dette er en frykt, som for mange er høyts reell, og er ikke rasisme. Rasisme er noe helt annet. Man har ikke tatt denne frykten på alvor. Jeg sier ikke at det er grunnen til det som nå skjer, for det er en gal mans handling. Beklager at jeg debatterer dette. Det var i grunn ikke meningen. Men jeg mener at dette er noe man må ta på alvor fremover.

     1. Ja denne karen har planlagt i årevis… når æ snakker om spredningseffekt på er det mer impulsive reaksjoner som kan komme i kjølvannet av denne hendelsen – og seneffekten av de som planlegger…

      veldig enig om at dette bør debatteres og det har blitt mer alvor nå…

      😦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s