GWI nytt: MRI studie bekrefter at veteraner som tjenestegjorde under Gulfkrigen i 1991 kan ha blitt utsatt for de kjemiske stridsmidlene sarin og cyclosarin etter destruering av en fasilitet for oppsamling av ammunisjon

En ny studie bekrefter tidligere rapporter om at noen veteraner som tjenestegjorde under Gulfkrigen i 1991 har målbare effekter av de kjemiske stridsmidlene sarin og cyklosarin (organofosfater, nevrotoksisk) i hjerne og spinalvæske. Bakgrunnen for at denne studien og lignende studier er at flere enn 100 000 amerikanske tropper potensielt kan ha blitt utsatt for kjemiske stridsmiddel som sarin (GB) og cyclosarin (GF) av en destrueringsfasilitet for våpenammunisjon ved Khamisiyah i Irak under den første gulfkrigen på 1990-tallet. Destrueringen skal ha skjedd i mars 1991, og det skal ha senere i 1996 blitt oppdaget at ammunisjonen skal ha inneholdt kjemiske stridsmidler. Snakker vi om en amerikansk hærtropp kan den bestå av 16 til 50 mann, alt etter hvilken del av hæren de tilhører.

San Francisco VA studien har tittel «Effects of low-level sarin and cyclosarin exposure and Gulf War Illness on Brain Structure and Function: A study at 4T.» og er av Chao LL, Abadjian L, Hlavin J, Meyerhoff DJ, Weiner MW.

Forskere fra Center for Imaging of Neurodegenerative Diseases, San Francisco Veterans Affairs Medical Center, San Francisco, CA, United States; Department of Psychiatry, University of California, San Francisco, CA, United States; Department of Radiology and Biomedical Imaging, University of California, San Francisco, CA, United States.

Ett abstrakt av studien er publisert på PublMed 29 juni 2011 hvor det står som følger (fritt oversatt):

Vi har tidligere funnet at en reduksjon i det totale volumet av grå masse i hjernen av 40 veteraner som var mistenkt for å være utsatt for GB/GF sammenlignet med matchende kontroller som er veteraner som ikke er potensielt utsatt ved denne aktuelle hendelsen ved bruk av en 1,5T MR skanner.

Metode: Neuropsykobiologiske- og MRI data fra tidligere studier gjennomført i perioden 2005 til 2010 på GWI ble benyttet i denne studien. 4T MRI data ble analysert ved brukt av en automatisert bildeprosessering teknikk som produserer volumetriske data av grå masse, hvit masse og spinalvæske i hjernen. I denne studien ble forholdet mellom GB/GF re-eksaminert og volumetriske målinger av struktur i hjernen av ulike studiegrupper av veteraner.

Resultater: det ble gjort en binær sammenligning av 64 GB/GF eksponerte veteraner og sammenlignet med matchende kontroller. Resultatene viser at der er en reduksjon av grå masse i hjernen som har statistisk prevalens på P= 0,03 og tilsvarende prevalens i reduksjonen av hvit masse. Atferdsmessig medfører eksponering av sarin og cyclosarin at disse har statistisk signifikant forskjell i responshastighet og oppmerksomhetstester.

Der var ingen sammenheng mellom dose-respons i den estimerte verdien av GB/GF mengde potensielt utsatt for og hjernevolums-målingene.

Studien fant en effekt av GWI/kronisk multisymptom sykdomstilstand i volumet av både hvit og grå hjernemasse i veterangruppen med GB/GF.

Konklusjon: Disse funnene i 4T studien verifiserer de tidligere rapporterte funnene og andre med hensyn til patologiske funn og endringer i hjernestruktur i sentralnervesystemet og funksjonsendring i veteraner som har blitt utsatt for eksponering av lave nivåer av sarin og cyclosarin selv etter to ti-år fra eksponeringstidspunkt.

***

Tidligere studier som nevnes i teksten kan betraktes fra PublMed, se høyre kolonne som viser relevante publikasjoner.

***

På nettstedet for Veterans News Now kan vi lese blant annet:

Study by Dr Weiner VA San Francisco and UCalif SF that was long awaited for by Gulf War Veterans are now published in Neurotoxicology.  Conclusions says it all: These findings confirm previous reports by our group and others of central nervous system pathology in GW veterans with suspected exposure to low levels of GB/GF two decades after the exposure.

Encourage all veterans to print off and hand this out like candy to all Doctors, Health Care Providers, US Representatives and Senators.  This study and others breaking example UK study will strength our war for increase in Defense Appropriations Bill now on Senate side to increase funds for research through DOD Defense Appropriations for Gulf War Illness Research Program to find treatments now.

Kommentarer:

Flere og flere studier avslører nå at veteraner som har tjenestegjort i intops, her i Irak, har fått senkomplikasjoner og havner i gruppen for GWI. Dr. Gorden Broderick som er i teamet til Dr. Klimas sa i en presentasjon at ca en fjerdedel av soldatene som kom hjem er estimert til å utvikle GWI og/eller ME-relatert sykdom.

Det er noe som kan tyde på at der er flere undergrupper, alt etter hva disse soldatene har blir eksponert for.

På lik linje med grupper rammet av ME/CFS har ikke disse fått adekvat behandling eller blitt trodd på at deres lidelse er somatisk betinget.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s