Underskriftskampanje for å tilbaketrekke publikasjonen av PACE – studien pågår!

Det pågår nå en underskriftskampanje og ett opprop mot PACE-studien!

Underskriftskampanjen som er kalt: The PACE study «A Travesty of Science and a Tragedy for people with ME» har til hensikt å skaffe signaturer for å fremlegge for redaktøren i tidsskriftet Lancet som publiserte PACE-studien. Dette er ett håp om at tidsskriftet kan tilbaketrekke publikasjonen.

 

The published paper of the PACE trial study into ME is a “Travesty of Science and a Tragedy for people with ME”

 In light of the knowledge that the study has now been exposed as seriously flawed- in that it did not actually study people with ME -we the undersigned demand that the authors withdraw the paper with immediate effect.

 In an unprecedented move the PACE trial was part funded by the Department of Work and Pensions. With final costs now reported to be between £4 and £5 million and a time scale of 8 years to complete it cannot be said to be a “value for money” exercise. The survey outcome has influenced the guidelines for ME produced by NICE (National Institute for Clinical Excellence), the ME services determined by BACME (British Association for CFS ME) and benefit support by the DWP (Department of Work and Pensions).

 

This petition will be presented to the Editor of the Lancet, the DWP, the MRC, the APPG for ME and as many MPs that we can identify who have an interest in ME.

 

PACE-studien ble publisert online i februar 2011 og denne kan du finne her 

 

Denne kampanjen ble satt opp i slutten av juni 2011 og der er ingen informasjon om når den vil avslutte. Per 12 juli 2011 har 435 signert oppropet!

 

*****

 Vær med på å få fjernet PACE-studien ved å signere oppropet her


*****

Reklamer

3 kommentarer om “Underskriftskampanje for å tilbaketrekke publikasjonen av PACE – studien pågår!

 1. TaS

  Var litt få som har skrevet under synse jeg. Selv om dette er noe UK greier, skrev jeg meg på. Helsevesenet har jo en tendens til å bruke mye av det som kommer fra Storbritannia, så dette gjelder for oss også. For ikke å si det meste av den vestlige verden. Helsemyndighetene brukte NICE definisjon helt ukritisk, så de hadde nok ikke nølt med å ta i bruk dette heller.

  1. Ja vi får legge ut litt på forumene og spre oppropet rundt. fant forøvrig få blogger som har lagt ut denne etter googlesøk. Det er klart det er verdt ett forsøk, men trur nu at det skal litt til for at forfatterene av PACE underskriver slik at Lancet trekker studien dog… uansett så er det viktig å poengtere at dette er en studie som HAR mottat mye kritikk også blandt annet fagfolk.

   Snakk om NICE og kriterier, så her er en del av dagens nyheter fra i det siste – hårreisende – stakker folk i England, ille verden over med der er det bare helt ekstremt – og ja det påvirker selvfølgelig miljøet. Vi kan være gla’ over at NICE er ute av bildet i norge og ett bittelite knyst om publikasjoner eller annen info fra norske helserelaterte nettsteder som bruker referanser som inkluderer NICE bør vi være oppmerksomme på «hauk over hauk»

   Let’s ignore the evidence of autoimmune serology in a 14-year old boy and call it Pervasive Refusal Syndrome
   Link: http://networkedblogs.com/kiUO7

   July 2011: RCGP, a.k.a. the Mrs Simon Wessely College tries to reclassify ME/CFS again

   Link: http://networkedblogs.com/kcmbU

   Dokumentet som denne er basert på og i tillegg skrevet og utgitt fra Oxford Universitetet i UK, noe som gjør det hele enda mer graverende – trenger ikke fortelle hvorfor, fordi vi forstår jo alle hvor ja….

   Link: https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0Bxsc1b28aVDcZjdlYzE0NDgtMjMxZi00ZGJhLTkxMGEtZTk5ZDdkMDRjYTVm&hl=en_US

   😉 uff……

   1. TaS

    Grøss og gru!

    Det er faktisk ille det som har skjedd i UK på dette området. Folk tror rett og slett ikke på det. Blir moro og lese boken til Jørgen Jelstad, for han har skrevet om episoder som han ikke ville trodd på om han ble fortalt dem for 5 år siden, som han sier i forbindelse med boklanseringen sin. Wyller, Malterud og gjengen har med flere anledninger leid inn folk fra Wessely school som foredragsholdere i forbindelse med ME, så de har litt og stå til ansvar for de også. Det er jo lære i feilbehandling, som de da nå for tiden prøver å bøte på så godt de kan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s