GWI nytt: Irak veteraner diagnosert med en sjelden autoimmun sykdom i hypofysen

En gruppe med engelske veteraner som har tjenestegjort i intops i Irak har fått en sjelden autoimmun sykdom melder den engelske nettavisen Sunday Mirror 10 juli 2011.

Professor Stephen Atkin har over en to års periode studert 11 veteraner i Hull i England. Resultatet fra denne studien avslører at åtte av veteranene i studiegruppen er rammet av en sjelden autoimmun sykdom som rammer hypofysen, kalt lymphocytic ­hypophysitis. Denne sjeldne sykdommen rammer normalt eller er kun funnet i en av 500 millioner menn på verdensbasis. Til sammenligning utgjør dette i størrelsesorden kun en mann av hele befolkningen i Europa.

I samme studie linker eller assosierer Prof. Atkin sykdommen med alle vaksinene som ble gitt soldatene mot kjemisk og biologisk krigføring på 1990-tallet. Her må det understekes at noe av vaksineprogrammet soldater i intops blir gitt er for å oppnå immunitet mot enkelte sykdommer som ikke er vanlig, i dette tilfellet England.

I nettavisen kan vi videre lese at veteranene har blitt fortalt at de lider av en “systemisk sykdom” som hindrer de å produsere testosteron og som påvirker endokrinske kjertler, hjerne, hjerte og andre organer. Det kan også føre til benskjørhet på ett tidligere tidspunkt i livet enn normalt.

Former Army medic Shaun Rusling, 52 – who now has to inject testosterone into his stomach twice a day – said: “This is a dramatic finding which gives physical proof that Gulf War Syndrome exists.”

But the MoD said: “Extensive research has ­indicated there is no one illness ­specific to these veterans.”

Autoimmun hypophysitis eller Lymphocytic hypophysitis er definert som en autoimmun sykdom når en eller flere av hormonene som produseres i hypofysen mangler eller reduseres som følge av en autoimmun respons i selve hypofysen.

Symptomene ved denne sykdommen er avhengig av hvilke deler av hypofysen som er påvirket, og kan dermed påvirke hormonproduksjon i en rekke hormonproduserende kjertler som binyrer og skjoldbruskkjertelen.

I følge wikipedia er den eneste metoden for å nøyaktig diagnostisere sykdommen en biopsi av hypofysen på bakgrunn av at det ikke er oppdaget autoantistoffer. Her refereres det også til publikasjoner som sent som 2007. Siden det vanskelig lar seg gjennomføre en biopsi av hypofysen er alternative å måle hormonnivåer fra hypofysehormoner og hormoner som da produseres i ulike endokrine kjertler som styres fra hypofysen.

Denne studien/publikasjonen har tittel: “Pituitary hypophysitis and gulf war syndrome: a case series and hypothesis”av Wakil A, Sathyapalan T, Atkin SL. Disse forskerene tilhører: Hull Royal Infirmary Department of Academic Endocrinology Diabetes and Metabolism, Hull York Medical School, Hull, UK.

Abstraktet er ikke publisert på publmed ennå og hele studien ser ut til å bli publisert i augustutgaven av tidsskriftet Clinical Endocrinology. Det er ikke lagt ut sammendrag av studien/publikasjonen der heller ennå.

*****

“This is a dramatic finding which gives physical proof that Gulf War Syndrome exists.”

sier tidligere sanitetsoffiser i hæren Shaun Rusling på 52 år som

nå må bruke testosteroninjeksjoner to ganger daglig!

*****

Reklamer

2 kommentarer om “GWI nytt: Irak veteraner diagnosert med en sjelden autoimmun sykdom i hypofysen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s