Nytt studie om gammaretrovirus om å potensielt infisere en allerede gammaretro-infisert celle publisert i Retrovirology 5 juli 2011

I studien “The receptors for gibbon ape leukemia virus and amphotropic murine leukemia virus are not downregulated in productively infected cells.” Av Meihong Liu and Maribeth V. Eiden, som ble publisert i Retrovirology 5 juli 2011, kan vi lese at flere varianter av  gammaretrovirus kan potensielt infisere allerede kronisk gammaretro-infiserte celler.

I flere tiår har det blitt benyttet ulike metoder for å undersøke celler som allerede er infisert med ett spesifikt gammaretrovirus og om andre gammaretrovirusene kan entre/infisere samme celle innenfor samme tropisme på den allerede infiserte cellen, enten via samme reseptor eller andre reseptorer på samme celle.

Hypotesen er at det forekommer maskering av reseptoren som det ene spesifikke gammaretroviruset har koblet seg på for å entre en celle og dette medfører en blokkering av infeksjon av en celle cellen og hindrer andre varianter i det de kaller reseptor interferens. På koniske infiserte celler forkommer det en hypotese om at reseptorene nedreguleres, altså forsvinner fra selve overflaten på cellen.

I denne studien har de brukt amphotopisk MLV (A-MLV) eller leukemivirus som er funnet i gibbonaper (GALV) for å se på om hypotesen holder mål i forhold til allerede infiserte celler og gammaretrovirus innen samme tropisme og sett på reseporene.

Amphotropisk: infiserer både rodente celler og andre arters celler, men gjennom forskjellige cellereseptorer enn i den polytropiske undergruppen.

Studien konkluderer med at begge gammaretrovirusene forblir på overflaten til kronisk infiserte celler og samtidig er det mulig å måle virusenes antistoffer, noe som indikerer at reseptorene på de infiserte cellene ikke nedreguleres som tidligere antatt. Studien viser også at det forekommer reseptor maskering, men at denne ikke er fullstendig, slik at en allerede infisert celle kan bli infisert av mer enn en variant av gammaretrovirus.

Viser virus sitt antistoff og dette er målbart betyr det i praksis at viruset har infisert en celle.

Les orginalpublikasjonen her 

Kommentar:

Det som er interessant i denne studien med hensyn til debatten om XMRV og andre relaterte gammaretrovirus, som Polytrofisk MLVs (P-MLV), er at en og samme celle kan faktisk bli infisert av flere varianter, altså både XMRV og P-MLV, samt at reseptorene til den infiserte cellen fremdeles er intakt. Noe som i overført betydning kan bety at en virus-infisert celle kan bære flere virus eller potensielt bli infisert av andre virus.

I denne debatten er det også da en større sannsynlighet for dannelse av rekombinerte gammaretrovirus potensielt er mulig – også i naturen…..

Les mer om MLVs og hva som menes med tropisme her

*****

Reklamer

8 kommentarer om “Nytt studie om gammaretrovirus om å potensielt infisere en allerede gammaretro-infisert celle publisert i Retrovirology 5 juli 2011

 1. TaS

  For en stund siden hørte jeg på den kanalen. De sa at noen store virus kunne være infisert av mindre virus! Virus som har virus.. Sprøtt!

  På Londonkonferanse i 2010 sa Dr. birgitte Huber at ca 8% av genmaterialet vår består av retrovirus! Igjen… Sprøtt!

  1. åå spennende seminar – ta en snartur til canada 🙂

   Peil og peil *kræmt*. Akkurat nu passer bedre med tabloid skrekk synsing uten hode og hale (med kognitiv svikt) – hehe så da tar en det der i fra 😀

   KDM skal da tydligvis snakke om seropositive individer i hans pasienter og friske blodgivere fra Belgia. Det vi vet er at han også måtte sende serologien til tidligere VIPdx, om dette er gjort i denne presentasjonen er usikkert eller om han har brukt andre metoder vil presentasjonen vise.

   Så vi snakker om XMRV serologi…

   Den metoden som brukes nu inntil det kommer en ny som er Elisa-basert fungerer egentlig som en HIV-test se link: http://www.avert.org/testing.htm – bare at testene for XMRV/P-MLV ikke har kommet så langt i utvikling som HIV…. med prinsippet er det samme…

   Første trinn: detektering av antistoffene til XMRV i blodplasma – da brukes reagenser som finner spesifikke proteiner til XMRV. Det er to til tre av disse proteinene som er spesielt spesifikke, det betyr reagerer mer enn andre proteiner på reagenset som blir brukt.

   Trinn to: Ved postiv prøve må denne verifiseres gjennom feks en westen blot test for å være sikker på om testen virkelig er postiv og ikke en «falsk positiv».

   ved en vanlig serologitest blir ikke genkodene lest, så det er ingen genetisk testing av arvestoffet til XMRV eller andre MLVs.

   Så til to problemområder omkring XMRV og human infeksjon:

   1. Finner ikke XMRV via serologi:

   Det er teoretisk mulig at XMRV
   replikeres ved svært lave nivåer hos mennesker og unnlater å indusere en humoral immunrespons, eller alternativt at det er isolert eller latent og spesifikke antistoff titere er redusert til ikke målbare nivåer over tid.

   Humoral immunrespons: når vi blir smittet med bugs så er det hvite blodlegemer, lymfocyttene, som oppdager disse som monocytter som blir til makrofager, dendtitiske (pDC og mDC) celler og T-celler. Disse kaller vi da for antigen-presenterende celler som viser det oppdagende antigenet fra bugsen til B-celler, slik at de kan lage IgM/IgG (som igjen vil både øke dreperaktivitet og gjøre oss immune) – en immunrespons har skjedd kort og forenklet fortalt.

   2. Forurensene reagenser: dersom det forekommer kontaminering av vanlig MuLVs, altså MLVs fra mus som ikke er smittefalig eller musens eget DNA celler i selve testreagensene, vil dette kunne gi falsk positiver – og er også opphavet til deler av kontamineringsrapportene vi har sett.

   Så sumsumarium: KDM skal fortelle om funn av XMRV via serologi og skal den være troverdig er vi avhengig av at de reagensene han har brukt er fri for muse kontaminering – rett og slett

   😉 jaha…. ehhh

 2. TaS

  Hihi…

  Takk for svaret. Veldig spennende! 🙂

  Ser frem til den konferansen. Tenkte og melde meg inn som medlem hos iacfsme.org. Får mer info på den måten. De pleier og være veldig knipen på info til ikke medlemmer.

 3. Tilbaketråkk: Vaksiner-Autisme-Neuroimmunologiske sykdommer-XMRV « ToTo NeuroImmunologisk Kurativ Behandling

  1. Heia TaS 😀

   Takker for link – har sett den så lager en liten post for selfølgelig måtte det jo være noe nytt og interessant der *nerde meg*!!

   Ja vincet the virolog under hans broadcaster ble det faktisk diskutert det med HERV’ene om det kunne oppstå sponane rekombinerte virus faktisk – sånn hypototetisk så utelukket ikke panelet det… (sendingen da de diskuterte bekymringsbrevet i Science).

   Skremmende? vel du er jo ikke ape lenger hihi – kanskje vært en apekatt for alt æ vet… haha???

   En Go’ helg til dæ oxo – det e jo fred’an i dag 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s