IV-saken og kampen for ett verdig liv: Cathrine tvunget til å bruke private helsetjenester – skal det virkelig være nødvendig?

 NRK1 Østlandssendingen hadde 8 juni 2011 ett innslag om hvordan ME-syke Cathrine har kjempet mot arrogante og uvitende byråkrater for å få hjelp til nødvendig IV-behandling i sitt eget hjem. Dette innslaget kan du også se på Ytube her

Dette ble tatt opp i ett tidligere innlegg,Alvorlig syke ME-pasienter nektes nødvendig adekvat behandlingshjelp av hjemmesykepleie – IV saken”, som du kan lese her

Glem det, jeg gjør det sjøl!

«Jeg kunne jo ha bestilt privat hjelp mye før så klart, men jeg har egentlig trodd at Forvaltningsenheten før eller senere ville skjønne at jeg faktisk trengte hjelp, og at dette var viktig. Men etter å ha mottatt nok et avslag (…)»

Skal det virkelig være nødvendig å måtte ty til privat hjelp uten å få økonomisk kompensasjon, og viktigst – adekvat og nødvendig behandling for ett friskere liv????

Les hele innlegget til Cathrine her  

 *****

Reklamer

4 kommentarer om “IV-saken og kampen for ett verdig liv: Cathrine tvunget til å bruke private helsetjenester – skal det virkelig være nødvendig?

 1. Norefall

  FrP mener at det skal være det offentliges oppgave å sørge for at folket får tilgang til helse- og omsorgstjenester. Et sentralt prinsipp er modellen med stykkprisfinansiering, der staten betaler for medisinsk behandling mens pasienten selv kan velge hvem som skal utføre behandlingen. Dette inkluderer retten til behandling i utlandet om ventetiden i Norge er for lang. FrP mener også at modellen med stykkprisfinansiering vil føre til kortere helsekøer. På lengre sikt kan FrP tenke seg å utvide ordningen med stykkprisfinansiering til også å gjelde det offentlige tannhelsetilbudet.[6]

  Fremskrittspartiet ønsker fritt sykehusvalg i hele landet når det gjelder offentlige sykehus, og ønsker også at dette skal gjelde private sykehus. Det mener også at bedrifter som betaler for nødvendig, medisinsk behandling for de ansatte må kunne trekke fra disse utgiftene, samtidig som de ansatte ikke skal skatte av dette. Videre er FrP motstander av fastlegeordningen, da det mener at denne går på bekostning av pasienters rett til fritt valg.[6]

  -Wikipedia

 2. Tusen takk for oppfølgings-blogging 🙂

  Til Norefall: Når det gjelder hva de ulike politiske partiene lover, så er jeg likevel skeptisk. «Rett til behandling» må likevel avgjøres av noen – og disse «noen» er som regel helsebyråkrater på lik linje med de jeg har møtt i Forvaltningsenheten i bydelen.

  Det er vel ikke slik at FrP skal ha oss til å tro at man kan få hvilken behandling man vil, og få den dekket, uten at det sitter noen og bestemmer om man har RETT til denne behandlingen??

  Så lenge kunnskapsnivået om ME (og andre sykdommer) er så lavt og de enkelte byråkrater sitter med makt til å overstyre legenes henvisninger, så hjelper det søren meg ikke hvem det er som sitter i regjering.

  Det kreves mye lobbyarbeid, overfor ALLE politiske partier, for å øke kunnskapsnivået i helsetjenesten generelt.

  1. Må nok si meg enig med deg Cath der når det gjelder helsesystem, politisk innflytelse etc. Mye styres gjennom administrasjonen med lover og regler både sentralt, regionalt og lokalt nivå. og penger…..

   Fritt sykehusvalg tror jeg nettopp der var en sak på i mediene som kunne berette at den kanskje ikke fungerte helt etter mål og mening.

   MEN lobbyrabeid og opplyste politikere er en fordel for å få kjørt saker igjennom systemet, sette saksagenda m.m.

   hihi Cath – du får sette deg på lista – er det ikke valg snart? Kjører valgkampanjer vi vet u 😀

   😉 håper du har hatt en fin dag du oxo *klæms*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s