Retrovirolog Dr. Ila Singh og hennes team har ikke funnet XMRV eller andre relaterte gammaretrovirus i deres omfattende studie publisert 4 mai 2011

Retrovirolog Dr. Ila Singh og hennes team har altså ikke funnet XMRV eller andre relaterte gammaretrovirus i deres omfattende studie på 100 pasienter med ME/CFS og 200 friske kontroller.

 Given the lack of evidence for XMRV or XMRV-like viruses in our cohort of CFS patients, as well as the lack of these viruses in a set of patients previously tested positive, we feel that that XMRV is not associated with CFS. We are forced to conclude that prescribing antiretroviral agents to CFS patients is insufficiently justified and potentially dangerous. It is also vital to state that there is still a wealth of prior data to encourage further research into the involvement of other infectious agents in CFS, and these efforts must continue. (1).

4 mai 2011 kom publikasjonen fra Retrovirolog Singh og hennes team om at de ikke har funnet verken XMRV eller andre relaterte gammaretrovirus i deres omfattende studie. Studien omfatter hele 100 CFS pasienter som tilfredsstiller både CDC og de Canadiske kriteriene og 200 friske kontroller fra samme distrikt/geografisk område. Alle blodprøvene ble tatt i en periode på 3 uker og sjekket for gensekvenser og antistoff med en hel rekke av ulike teknikker inkludert co-cultur med samme “celle-formering-medium” som blir brukt av WPI. Det ble også gjort tester på WPI positive prøver, og disse kom også ut negative.

Alle prøvene ble sjekket for eventuelle kontaminering, men dette ble ikke funnet. Det ble testet ut primere og noe inneholdt faktisk spor av retrovirus fra mus, som kan ha gitt falsk positive prøver. Det ble også sjekket for retrovirus i vev, og dette kan være en kilde for forurensing.

I diskusjonsdelen spør de seg hvordan det kan være mulig at det kommer ut så mange positive på CFS pasienter i forhold til kontroller, spesielt i forhold til Lo/Alter-studien. Deres hypotese på det er at det er mulig at pasientprøvene er behandlet mer omfattende enn kontrollene, og at det samtidig er tatt på ulike tidspunkt, noe som kan medføre en økning av kontaminering av prøvemateriale.

I denne studien er det altså brukt flere metoder, også de samme som ble brukt under Lomardi et al (2009) WPI studien, slik at denne studien faktisk er det nærmeste vi hittil har sett i forhold til å reprodusere WPI’s originale studie.

 Retrovirolog Singh konkluderer altså med at det ikke er funnet XMRV eller relaterte gammaretrovirus i deres studie og at dette dermed tilsier for det at det fremdeles mangler beviser for en assosiasjon mellom ME/CFS og XMRV og dette ikke kan forsvares. Hun sier videre at de dessverre på grunnlag av disse funnene heller ikke er forsvarlig med medisinering av antiretrovirale (ARVs) medikamenter og at dette verken kan rettferdighetsgjøres og kan potensielt være skadelig.

 Hun presiserer at det må fortsettes med flere studier og forskning i forhold til co-infeksjoner og andre potensielle patogener i ME/CFS pasienter, selv om deres XMRV studie kom ut negativ for denne pasientgruppen.

Rapporten kan du lese her: Singh et al fravær av XMRV funn rapport 4 mai 2011


Retrovirolog Singh har en omfattende patentrapport (2) som beskriver ulike metoder og også hvordan dette kan bli brukt for diagnostisering og eventuell behandling av XMRV relatert sykdom.

Patentrapporten har tittel: COMPOSITIONS AND METHODS RELATING TO XMRV-RELATED DISEASES AND CONDITIONS.

Patentsøkere er:   SINGH, Ila Ramnaresh; (US). THAKER, Harshwardhan Manohar; (US). SCHLABERG, Robert; (US). SHIN, Clifford; (US). Publlikasjonsdato: 18.11.2010

Utdrag fra Patentrapporten til Singh

Kort sagt inneholder patentrapporten en rekke beskrivelser av metoder som involverer detektering av XMRV RNA eller DNA, eller XMRV proteiner, XMRV antistoffer. Beskrivelse av ulike metoder for bruk til diagnostisering, for monitorering av sykdomsprosess og monitorering av effekt og effektivitet av behandling av ulike typer av XMRV relaterte sykdommer.

Metodene tenkes brukt på diagnoser som innbefatter infeksjon av XMRV og XMRV relaterte sykdomstilstander, inkludert prostatakreft, maligne kreftformer, ME/CFS og andre neuroimmune tilstander.

I patentrapporten er det også beskrevet metoder som har til hensikt å vurdere kreft og grad av kreft, samt vurderinger av lagtidsprognosen av individer med kreft gjennom detektering av anti XMRV antigener.

Patentrapporten kan du lese her: Singh patentsøknad XMRV nov 2010

Kortversjon her

Retrovirolog Singh var også den som gjennomførte in-vitro forsøkene for å se på hvilke av de retrovirale medikamentene som hadde størst følsomhet for XMRV og kunne videre bli benyttet til kliniske studier. Denne studien heter “Raltegravir Is a Potent Inhibitor of XMRV, a Virus Implicated in Prostate Cancer and Chronic Fatigue Syndrome” og kan leses her

Du kan også lese denne på norsk i dette innlgget: Potensiell behandlingsmulighet mot XMRV med Antiretrovirale medisiner

Printscreen: Dr. Ila Singh ved Universitetet i Utah US

Siden finner du her

 

Oppsummering og refleksjoner:

Dr. Ila R. Singh, en av de mest velrenommerte retrovirologene har altså heller ikke funnet XMRV eller andre relaterte gammaretrovirus hos verken 100 pasienter med ME/CFS eller 200 friske kontroller i en stor studie med bruk av flere ulike meget følsomme metodikker, også noen av de samme som WPI brukte i sin studie. På bakgrunn av de negative funnene kan de ikke konludere med noen assosiasjon mellom XMRV og ME/CFS. Hun kan heller ikke ut i fra sine funn anbefale medisinering av antiretrovirale medikamenter og sier at dette faktisk ikke kan rettferdiggjøres og kanskje heller ikke er forsvarlig.

Denne studien må sies å legge ett stort press på WPI og det er nå meget viktig at uavhengige forskere klarer å finne retroviruset.

Denne studien er ikke gjort av noen som prøver å sabotere funnene til WPI og det later til at det er gjort grundig arbeid. Ut i fra det vi vet om retrovirolog Singh så har hun heller ikke noe å tjene på negative funn jamfør både engasjement og patentrapport for eventuelle XMRV assosierte sykdommer.

Det store spørsmålet videre er om denne studien vil bekrefte eller avkrefte at XMRV er ett nytt exogent retrovirus som kan være en mulig årsak til patogenesen vi ser i pasienter som ME og CFS med flere?

Uttalelser fra WPI med Dr. Judy Mikovits har ikke kommet i skrivende stund.

Denne studien kommer til å skape forvirring, kaos og usikkerhet i ME-miljøet med hensyn til XMRV, men det er for tidlig å avblåse hele XMRV funnet i denne pasientgruppen. Det pågår omfattende forskning flere steder og kanskje må det til andre primere og helt nye metoder til uavhengig av WPI’s studier. Hvem vet? Vi får bare følge med på hva som kommer av studier og publikasjoner.

Referanser:

(1 ) Shin, Clifford H. et al. (2011). Absence of XMRV and other MLV-related viruses in patients with Chronic Fatigue Syndrome. J. Virol. doi:10.1128/JVI.00693-11

(2) Singh, Ila. (2010). COMPOSITIONS AND METHODS RELATING TO XMRV-RELATED DISEASES AND CONDITIONS.

(3) Singh IR, Gorzynski JE, Drobysheva D, Bassit L, Schinazi RF (2010) Raltegravir Is a Potent Inhibitor of XMRV, a Virus Implicated in Prostate Cancer and Chronic Fatigue Syndrome. PLoS ONE 5(4): e9948.doi:10.1371/journal.pone.0009948.

Se også Rutts blog for flere linker ang denne studien.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s