Utredning: Quest biotoksin tester

I dette innlegget skal vi redegjøre for hvilke tester som blir tatt i forbindelse med utredning av biotoksinrelaterte sykdomstilstander –  Quest biotoksin tester.

Lillestrøm Helseklinikk (LHK) har begynt å se på sammenhenger mellom sykdomstilstand og biotoksiner. Behandlingen er basert på Dr. Shoemaker sin behandlingsprotokoll, og er en av LHKs samarbeidspartnere.

Dr Ritchie C. Shoemaker, praktiserer ved ChronicNeurotoxins, Inc, hvor han forsker og behandler biotoksin-induserte sykdomstilstander. Han har skrevet flere bøker og er publisert i flere tidsskrifter.

Arbeidshypotesen i protokollen er at mange kroniske sykdomstilstander, som ME/CFS, FM, MS, post-Lyme, IBS mfl., skyldes opphopning av biotoksiner som kroppen ikke klarer å kvitte seg med selv. Ved hjelp av ulike medikamenter og andre tiltak er det mulig å behandle dette.

Quest-prøvene er ett ledd i biotoksin-utredningen og disse prøvene er: VEGF, MMP-9, TGFb1, C4a (plasma), Leptin, MSH og HLA-DR/DQ, samt VCS synstesten.

Testparametere med referanseverdier:

* MMP9 (85 – 332)

* S-LEPTIN (1,1 – 27,5)

* S-VEGF (31 – 86)

* TGF-BETA (344 – 2382)

* S-MSH (mer enn 36)

* C4A (plasma) (mindre enn 1600, 4000, mer enn 6000)

* HLA- DRB og DQB (LabCorp)

Lillestrøm helseklinikk har investert i en forskningslab til over 400 000,- kr nettopp på grunn av de strenge kriteriene som Quest krever for mottak av prøver. Quest er en av de store ledende innen prøveanalysering i USA.

Bilde: Forskningslab’en ved LHK.

Riktig preparering, oppbevaring, forsendelse, mottak og analyse ved analyselab (Quest) er essensielt for ett riktig prøveresultat. I praksis betyr dette at blodprøvene er kvalitetssikret i alle ledd fra de blir tatt til testresultatet foreligger.

Eksempel på preparering ved LHK:

TGFbeta: Blodprøven tas på riktig prøverør og skal umiddelbart og senest innen 30 minutter sentrifugeres. Deretter pipetteres plasma over i to nye rør og dette blir sentrifugert på nytt og pipettert på nytt.

VEGF: Blodprøven tas i riktig rør og sentrifugeres umiddelbart og senest innen 30 minutter. Deretter blir den pippetert og umiddelbart fryst ned.

Pris: ca 8000 – 10 000,- kr for alle prøvene. Prioriterte prøver er C4a (plasma) og TGFbeta.

Dette innlegget finner du også på LHK Pasientfora

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..