Info om: Mer om MLVs og XMRV

I dette innlegget skal vi se litt mer på  MLVs og XMRV

Det finnes mange forskjellige typer murine leukemia virus. Disse forkortes ofte som MuLV eller MLV.

Disse eksisterer enten som infiserende virus eller endogene sekvenser, som er integrert i germcelle linjer i flere musearter i naturen og lab stains hos mus.

Germceller er spesielle celler som innehar egenskapen til både meiose og mitose. Gjennom meiose blir germceller til egg og spermceller.

MLVs er delt i fire undergrupper basert på hvilken cellulær reseptor som brukes og i forhold til tropisme for celler til mus og andre pattedyr.

De fire undergruppene er:

* Ecotropisk: infiserer bare rodent celler.

* Xenotropisk: ikke-infiserende for rodent celler, men infiserer celler til andre arter.

* Polytropisk: infiserer både rodent celler og celler til andre arter.

* Amphotropisk: infiserer både rodente celler og andre arters celler, men gjennom forskjellige cellereseptorer enn i den polytropiske undergruppen.

Rodent celler: er ett uttrykk som brukes om celler til gnagere, i dette tilfellet mus.

Flere av disse virusene kan og gir opphav til hybrid virus. Det kan se ut som at XMRV er en hybrid (chimera) mellom xenotropisk og polytropisk virus.

Lo/Alter fant fire nye MLVs som ikke tidligere er beskrevet og de er nært relatert til endogene formen av de polytrofe MLVs. Tre av disse er ca 96 % homologisk med XMRV.

Til sammenligning er det bare et par % som skiller den genetiske variasjonen mellom menneskets DNA og DNA til sjimpanser.

Den genetiske variasjonen mellom MLV og XMRV er 4 %, og det er fremdeles uklart om denne variasjonen har eller utgjør en ulik effekt hos infiserte.

En skal være klar over at flere av de som er infisert av disse gammaretrovirusene i Lombardi et al (WPI-rapporten) har både xenotropisk og polytropisk varianter.

Forurensning av prøver: WPI bruker minst fire ulike metoder for å identifisere XMRV viruset, og gensekvensene/genomet er spesifikt for hvert retrovirus.

Selv om vi snakker om «muse-viruser», så skal vi være klar over at det ikke er funnet XMRV i mus. Det en antar at det er på ett eller annet tidspunkt har skjedd en smitte over til mennesker.

Referanser:

1 hentet fra: cfids.org

 

*****

Reklamer

En kommentar om “Info om: Mer om MLVs og XMRV

  1. Tilbaketråkk: XMRV nytt: Systematisk studie av Zhang et al juni 2011 på hyppighet av XMRV forekomst i humane cellelinjer og bevis for en horisontal virusspredning til andre cellekulturer/cellelinjer « ToTo NeuroImmunologisk Kurativ Behandling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s