Behandling: Biotoksin relaterte sykdomstilstander

I dette innlegget settes det fokus på Behandling av Biotoksin relaterte sykdomstilstander.

Lillestrøm Helseklinikk (LHK) har begynt å se på sammenhenger mellom sykdomstilstand og biotoksiner. Behandlingen er basert på Dr. Shoemaker sin behandlingsprotokoll, og er en av LHKs samarbeidspartnere.

Arbeidshypotesen i protokollen (1) er at mange kroniske sykdomstilstander, som ME/CFS, FM, MS, post-Lyme, IBS mfl., skyldes opphopning av biotoksiner som kroppen ikke klarer å klarere/kvitte seg med selv. Quest-prøvene er ett ledd i denne utredningen. Ved hjelp av ulike medikamenter og andre tiltak er det mulig å behandle dette.

Tabell 1 nedenfor viser resultater av Quest-prøvene for tre personer. Tallene er ikke utgitt fra LHKs journaler, men frigitt på eget initiativ fra pasientene etter forespørsel.

Navn Referanseverdi

Case a

Case b

Case c

MMP-9 85 – 332

1258*

321

575*

S-Leptin 1,1 – 27,5

19,5

42,8*

N/A

S-VEGF 31 – 86

48

38

39

TGF-beta 344 – 2382

5680*

4560*

550

S-MSH Lavere enn 20 < 36

16*

N/A

26

C4a (plasma) >1600 4000 <6000

7897*

6223*

12 500*

Tabell 1: Testresultater fra biotoksin-utredning. *unormale verdier. N/A ikke tilgjengelig.

MMP-9 har vist seg noe ustabil, og inngår i forskningsprosjektet for å avklare variansen i prøveresultatet til pasientene ved LHK. Dette forskningsprosjektet vil også avklare hvilke av disse parameterene som egner seg best for å måle behandlingsresultat og som kanskje egner seg som en biomarkør.

De tre casene har i tillegg HLA- DRB/DQB som viser at de er utsatt for muggsopp og mulig opphopning/dårlig klarering av biotoksiner.

Som disse testresultatene viser har alle en aktivert komplement-faktor C4a, som indikerer at personene har inflammasjon. Case c har en sterkt forhøyet verdi. Av de to casene som det er data på TGFbeta, viser begge sterkt forhøyet verdier. I case b har vedkommende sannsynlig symptomer pga lav VEGF. I case b finner vi også leptin-resistens. Når verdien på MSH er under 20 vil personen sannsynligvis ha symptomer.

I case a ser vi en sterkt forhøyet verdi av MMP-9. Da det kan være varians i dette testparameteret, bør vedkommende testes med jevne mellomrom. Forskningsresultater vil også komme når LHK er ferdig med sin studie med hensyn på denne parameteren. Det vil mest sannsynlig bli tatt en vurdering om hvilke prøver som er mest relevante for utredning og behandling.

Gjennom behandlingen vil disse måtte foreta nye tester for å se klinisk resultat av behandlingen, og det vil bli satt mest fokus på TGFbeta og C4a (plasma).

Behandling av biotoksin relatert sykdomstilstand:

Generelle behandlingstiltak er behandling av mage/tarm-problematikk. Diett er viktig for å unngå inflammasjoner og ved leptin-resistens igangsettes gjerne en diett kalt Amylose-fri diett.

Vi skal her fokusere på de litt mer spesifikke behandlingstiltakene som blir igangsatt ved behandling av biotoksin relatert sykdom.

Questran/Colestyramin:

Formålet med dette preparatet er å hindre gjenopptak av galle i tarmen og dermed få gallen til å binde mere toksiner som da utskilles i avføringen. Dette preparatet vil forøvrig erstatte Chlorella om du hadde den i behandlingsplanen. Medisinen er opprinnelig brukt på personer med forhøyet kolesterolverdier og markedsføres i Norge, men har vist seg effektiv i behandling mot biotoksiner.

Les mer om Questran i Felleskatalogen og på Wikipedia

Tiltak mot TGF beta:

Losartan:
Losartan er primært brukt mot hypertensjon, men studier har vist at denne også kan nedregulere utsondring av TGFbeta ved å blokke reseptorene.(2)

På Wikipedia (3) kan vi blant annet lese dette:

Losartan has been found to downregulate the expression of transforming growth factor beta (TGF-β) types I and II receptors in the kidney of diabetic rats, which may partially account for its nephroprotective effects.[4] Effects on TGF-β expression may also account for its potential efficacy in Marfan syndrome and Duchenne muscular dystrophy (DMD) – losartan has been shown to prevent aortic aneurysm and certain pulmonary complications in a mouse model of the disease.

Losartan is being studied for use in the treatment of the 20% of breast cancer tumors positive for AGTR1. The University of Michigan Comprehensive Cancer Center has announced the result of an animal study which found losartan to “block” – reverse neoplastic changes – caused by this gene.

Tiltak mot leptin-resistens:

Primære tiltak mot leptinresisten er å få redusert betennelser/inflammasjon og ved bruk av diett.

Amylose-fri diett: Amylose (starch) er glukose-enheter som henger sammen i et langt kjede. Vi kjenner dette organiske molekylet som stivelse.

 Bilde av stivelse (amylose, starch).

Dietten er altså en lav-karbo diett med unngåelse av matvarer som inneholder stivelse.

MRSA: multiresistente Staphylococcus aureus

Det vi ikke har snakket om er MRSA, som er multiresistente Staphylococcus aureus som altså er resistente mot antibiotika. Denne nesetesten blir tatt på LHK og videresendt til St. Olavs (4).

Dr. Shoemaker har funnet flere pasienter med MRSA, som danner en biofilm i bihulene. Vanligvis er de ikke invaderende. I pasienter med lave verdier av MSH vil disse bakteriene starte med en prosess som kalles hemolyse, for å tappe de røde blodlegemene våre for jern. Denne prosessen frigjør cytokiner. Erfaringer Dr. Shoemaker har gjort seg er at MSH-verdien ikke vil stige, dersom MRSA er tilstede. Bakteriene vil også i slike tilfeller produsere exotoksiner.

Tiltak mot MRSA:

Det finnes en nesespray som er effektiv for å holde disse bakeriene tilbake, og den skal bli tilgjengelig på LHK etter hvert.

Symptomer som pasienter kan oppleve med hensyn til denne infeksjonen er brenninger fra nesehulen (bihuler) og nedover ansiktet til hals.

Tiltak mot lav VEGF:

Lave verdier av VEGF har store konsekvenser, da den er involvert i blodsirkulasjonen i vev. Lave verdier medfører altså at vevet i kroppen ikke får tilført nok næringsstoffer, utskifting av avfallsstoffer, gassutveksling m.m.

Det finnes noen kliniske tiltak for å øke VEGF.

I en nyhetsuttalelse fra Dr. Mette 25 februar 2011 sier hun dette:

Har igjen hatt en lang samtale med Dr Shoemaker vedrørende nye medikamenter vi kommer til å ta i bruk i løpet av våren. Det finnes en god del medikamenter “der ute” som virker både anti inflammatorisk, neuroprotectivt med mer og som kan bety mye for den enkelte. Vi håper å kunne benytte dette i tillegg til alt det andre slik at vi har mest mulig behandlinger å tilby.

 

Referanser:

(1) Dr. Schoemakers behandlingsprotokoll

(2) Losertan, Legemiddelsiden

(3) Losertan (Wiki)

(4) MRSA, St. Olavs

****

2 kommentarer om “Behandling: Biotoksin relaterte sykdomstilstander

  1. Carina jensen

    En av få med me erfaring som publiserer relevant og intressant matriale. Takk for at du graver og deler

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..